Ravnogorska olimpijada okupila učesnike iz regiona

Ravnogorci iz cele Srbije nadmetali su se danas na 13. Ravnogorskoj olimpijadi, takmičenju koje nastavlja sportsku tradiciju započetu još u vreme Drugog svetskog rata.

Pre nego što su izašli na teren, sveštenik je održao molitvu ispred spomenika Kralju Aleksandru Prvom.

IL-ravnogorska-olimpijada-4 Ravnogorska olimpijada okupila učesnike iz regiona

Osim Karguujevčana takmičili su se i Osečani, Valjevci, i ekipa Beli orlovi. Moravički okrug predstavljali su Ravnogorci iz Ivanjice, Arilja i Čačka.  Milojko Jorović osvojio je,kao deo ekipe iz Ivanjice,  treće mesto u trčanju na 100 metara. Nedeljko Vlasonić iz Čačka takođe se okitio bronzom u skoku u dalj.

Ekipa iz Osečine je bila apsolutni pobednik ove Ravnogorske olimpijade, zahvaljujući Aleksandru Krajišniku (27), iz Šapca, rodom iz Sarajeva, koji je bio najbolji u svim nadmetanjima.

IL-ravnogorska-olimpijada-2 Ravnogorska olimpijada okupila učesnike iz regiona

Predrag Bogićević, predsednik Ravnogorskog pokreta, kaže da je 1945. godine na planini Vučijak u Bosni održana Prva Ravnogorska olimpijada, kojoj je prisustvovao i đeneral Draža Mihajlović.

  • Druženje je bitno da se održi bratski i viteški duh, da se nastavi tradicija nadmetanja u starim sportskim veštinama. To nas spaja, i čuva – kaže Bogićević.

IL-ravnogorska-olimpijada-3 Ravnogorska olimpijada okupila učesnike iz regiona

Dok su se takmičari skakali, trčali, i pod suncem koje je bukvalno pržilo, davali sve od sebe, iz hlada šume kraj igrališta su ih bodrili navijači – prijatelji, meštani, a ponajviše deca…Nakon proglašenja pobednika, krenulo se na drugi deo druženja – uz kolo i vojnički pasulj.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *