U Guču za Dž!

Pripreme za ovogodišnji  57.Dragačevski sabor trubača u Guči, koji se održava od 9. do 13. avgusta, privode se kraju. Najveća trubačka fešta u zemlji i svetu ove godine biće besplatna za sve posetioce. Posle dužeg vremena na ulazu u Guču neće biti naplatnih rampi a svi programski sadržaji, koji uključuju koncerte najvećih trubačkih zvezda, Gorana Bregovića i Bjelog dugmeta, biće besplatni.

Saborski odbor, potvrdio je opredeljenje organizatora da se maksimalno fokusira na kvalitet  trubačkih orkestara koji dolaze na finalno takmičenje u Guču, poštovanje i negovanje srpske tradicije, pa će u tom smeru uvažiti sve dobre predloge za unapređenje organizacije i programskih sadržaja. Koncerte ekstradnih zvezda zameniće  trubačkim i učiniti još mnogo toga što će doprineti boljoj posećenosti sa kojom se računa naročito nakon izgradnje autoputa Beograd-Požega i otvaranja aerodroma u Lađevcima za civilni saobraćaj.

Bez naplate ulaznica

U narednih pet godina, a kako je predviđeno ugovorom o produkciji koja ima obavezu da obezbedi i pokrije troškove u iznosu preko sto hiljada eura, ulaz za sve programske sadržaje biće besplatan.

  • Pozvaćemo naše najbolje trubače da se na isti način oduže saborašima a pobednicima predhodnog  Sabora trubača učinićemo čast jednočasovnim solističkim koncertima.To znači da će i u posebnim programima biti koncerata Dejana Petrovića i Big Banda, Bobana Markovića, Dejana Lazarevića, Ekrema Mamutovića, Elvisa Ajdinovića, Gorana Bregovića i Bijeog dugmeta, ali i mnogih drugih poznatih srpskih i svetskih trubača.-saopštavaju iz Saborskog odbora.

Besplatan parking

Od ove godine ni parking se neće naplaćivati.  Organizator je doneo odluku da ukloni rampe sa prilaznih puteva Guči pa će vozači moći bez novčane naknade da parkiraju automobile . Međutim, problem može predstavljati velika poseta gostiju i nedostatak javnih površina za parking, u tom slučaju izmenom režima saobraćaja predvideće mesta pored puteva i ulica a ne isključuje se mogućost i privatnih parkinga.

Ponovo šatre u Crkvenoj porti

Od ove godine  ponovo će  biti postavljene šatre u Crkvenoj porti, a među njima i čuvena „Lipa“ koju bi trebalo po tradiciji da drži UTP „Morava“ iz Čačka. Tako će ugostitelji ispuniti očekivanja  gostiju, kojih će, prema prvim najavama, ove godine biti mnogo više nego prethodnih.

Organizator je zadovoljan saradnjom sa resornim ministarstvom u Vladi Republike Srbije, ističući posebnu zahvalnost  potpredsedniku  Vlade i ministaru Rasimu Ljajiću za finansijsku podršku u realizaciji projekta  izgradnje Doma trubača u Guči, ulaganja u turističku infrastrukturu, promociju i pokriće dela troškova organizacije Sabora trubača.

  • Odricanje od prihoda dobijenih kroz naplatu parking i programskih sadržaja moguće je samo ukoliko iste nadomesti država.-kažu organizatori.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *