Sjajna promocija Nušićijade u Podgorici

U okviru regionalne kampanje “Dani Srbije u regionu – Vidi Srbiju jer je na dohvat ruke”  Turističke organizacije Srbije, Nušićijada je imala veoma zapaženu  promociju u Podgorici.  Pored glumca Milana Milosavljevića (Branislava Nušića), kostimirani volonteri predstavljali su pravi vizuelni spektakl za mnogobrojne posetioce Delta Sitija, gde su u promotivnoj kampanji osim Ivanjičani bili i predstavnici TO Srbije i Beograda kao i asocijacije  ‘’Naše ruke’’.

IL-promocija-nusicijada-podgorica2 Sjajna promocija Nušićijade u Podgorici

Mlade volonterke Nušićijade, odevene u kostime sa početka 20 veka dočarale su kako Ivanjica izgleda svake godine u poslednjoj  sedmici avgusta kada se organizuje Nušićijada.  Upoznali su Podgoričane sa duhom ovog festivala i zanimljivim , zabavno edukativnim programom, specifičnim po formi i jedinstvenim u regionu.

IL-promocija-nusicijada-podgorica3 Sjajna promocija Nušićijade u Podgorici

Milosavljević je tokom promocije  istakao da Nušićevi  regruti, uniformisani u kostime njegovog doba, pokušavaju da vrate ona stara dobra vremena s’ početka 20. veka kada je Ivanjica bila prava srpaka varoš., kada se boemisalo, uživalo u dobroj muzici i hrani.

  • IL-nusic Sjajna promocija Nušićijade u PodgoriciMene su izabrali da budem prvi čovjek grada. Čitav festival počinje fudbalskom utakmicom, a onda me dočekuju i tu od gradonačelnika Ivanjice dobijam  ključeve grada i preuzimam  vlast. Naravno, Nušićevu vlast koja se ogleda u tome da se restorani ne zatvaraju-nema fajronta, pozorišne predstave su otvorene za sve, veliki broj muzičkih dešavanja, preko 1.000 kostimiranih posetilaca …Nušićijada je postala brend koji je nekoliko puta poneo prestižna turistička priznanja za kvalitet. rekao je  Milosavljević.

Miloje Ostojić, iz TO Ivanjica, upoznao je prisutne da se Nušićijada ove godine održava od 24. do 27. avgusta. Iako je u Podgorici zaključena regionalna predfestivalska kampanja, promocija Nušićijad biće nastavljena na jesen gostovanjem u Grškoj i Mađarskoj.

  • IL-miloje-ostojic Sjajna promocija Nušićijade u PodgoriciPored predstava, koncerata, izložbi, parade,  veliki broj volontera daje nesebičnu podršku u organizaciji festivala, svesni da na taj način neguju prave vrednosti ovog grada, cela varoš  živi i radi 365 dana da bi se napravila Nušićijada.-  istakao je Miloje Ostojić u Podgorici.

Nesebičnu podršku u organizaciji i promociji Nušićijade u Podgorici dao je član našeg tima, Ivan Ipe Petrović, rođeni Ivanjičanin koji živi i radi u Podgorici.

izvor: nusicijada.rs

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *