Javor Matis počeo pripreme za novu sezonu

Fudbalski klub Javor Matis počeo je pripreme u Ivanici gde će sprovesti čitav trenažni proces. Planirano je da se odigra šest kontolnih mečeva a prvi je zakazan sa ekipom Mladosti iz Lučana 18. juna.

IL-javor-start-priprema1 Javor Matis počeo pripreme za novu sezonu

Na spisku Srđana Vasiljevića nije bilo Husnidina Gafurova koji je u prelaznom roku obukao dres komšija iz Lučana.

  • IL-javor-srdjan-vasiljevic Javor Matis počeo pripreme za novu sezonuOstali igrači su na okupu, kreću orni i spremni u nove fudbalske bitke koje nas očekuju. Veoma je bitno da zajedno prođemo ovaj pripremni period i da budu prisutni na svakom treningu, nadam se bez povreda. Pokušaćemo maksimalno da se fizički i psihički pripremimo. Imamo dosta vremena i odlične uslove u Ivanjici. Određeni broj mladih igrača dobijao je priliku da igra u plej ofu i ja očekujem da u pripreme uđu sa tog, već izgrađenog nivoa igre. Ne želim da delim tim na mlade i stare, igraće oni koji su u tom trenutku najspremniji i najdisciplinovaniji kako bismo doneli rezultat fudbalskom klubu Javor Matis.-rekao je Vasiljević.

IL-javor-start-priprema2 Javor Matis počeo pripreme za novu sezonu

Sportski direktor Javor Matisa,Nikola Lišanin, potvrdio je da vlada interesovanje za dva igrača ivanjičkog superligaša ali se još uvek ne zna da li će oni promeniti sredinu.

  • IL-javor-nikola-lisanin Javor Matis počeo pripreme za novu sezonuBilo je vrlo nezgodno da za desetak dana preciziramo neke eventualne odlaske i dolaske. Par igrača su već otišli iz kluba, ali reč je o fudbalerima na koje nismo računali i napraljen je transfer Gafurova u Mladost iz Lučana. U narednom poeriodu sigurno ćemo dovesti tri do četiri pojačanja na deficitarnim pozicijama. Imamo jednu perspektivnu, mladu ekipu koju smo planski gradili u prethodnom periodu i oni su dobrim radom uspeli da napreduju. Princip rada ovog kluba je da prepoznamo i dovedemo mlade talentovane igrače koji imaju potencijala za napredak kako bismo ih je kasnije trasferisali i obezbedili prihod za funkcionisanje kluba. Imamo već nekoliko  fudbalera koji će se priključiti pripremama , a u narednih desetak dana jasnije ćemo znati da li neko od njih ostaje u Javoru.Mi smo mali klub i ukoliko nam se ukaže prilika za neki povoljan transfer uglavnom ga i realizujemo. Prelazni rok traje do kraja avgusta tako da je sve otvoreno kada je reč o transferima naših igrača, to je svuda u svetu normalno da se iskoristi mogućnost i zaradi novac za funkcionisanje kluba. Sigurno je da će narednih meseci biti turbulencija kada je reč o dolascima i odlascima igrača.-zaključio je Lišanin.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *