Arilje svečano obeležilo Dan opštine

U porti crkve ‘’Sveti Ahilije’’ u Arilju u nedelju 28. maja  održana je Svečana sednica Skupštine opštine Arilje.

Sednici su prisustvovali neki od narodnih poslanika, predstavnici opština i gradova iz okoline, prijateljskih i pobratimljenih opština kao i direktori javnih preduzeća i ustanova iz Arilja i okoline.

IL-Dragisa-Terzic-predsednik-Skupstine-opstine-Arilje Arilje svečano obeležilo Dan opštine

Predsednik Skupštine opštine Arilje, Dragiša Terzić, otvorio je svečanost pozdravljajući prisutne goste i izražavajući veliku zahvalnost na poseti i odavanju počasti, kako opštini Arilje tako i crkvi ‘’Svetog Ahilija’’ gde se ova svečanost tradicionalno održava.

IL-Zoran-Todorovic-predsednik-opstine-Arilje Arilje svečano obeležilo Dan opštine

Predsednik opštine Arilje, Zoran Todorović, u svom govoru osvrnuo se na razvoj Arilja kroz vekove, dok je poseban akcenat stavljen na zajednička zalaganja u godinama iza nas a u cilju što većeg napretka opštine.

Ovom prilikom dodeljena su i opštinska javna proznanja. Povelja je dodeljena profesoru doktoru, Svetislavu Petroviću, doktoru poljoprivrednih nauka za doprinos razvoju nauke, privrede i agroekonomije.

IL-Prof-Dr-Svetislav-Petrovic-dobitnik-povelje Arilje svečano obeležilo Dan opštine

Pohvale su dodeljene: Desimiru Mićoviću, diplomiranom pravniku za ostvarene rezultate u privredi, Vladu Pajoviću za otvarene rezultate u privredi, Sportskom savezu opštine Arilje i Košarkaškom klubu „Klik“ za ostvarene rezultate u sportu.

IL-svecana-sednica-Skupstine-opstine-Arilje2 Arilje svečano obeležilo Dan opštine

Svečanost su upotpunili i Gradski hor „Sveti Ahilije“ i Kulturno umetničko društvo Arilje, dok su pohvalama učenika osnovnih i srednje škole za ostvarene izuzetne rezultate tokom školovanja prethodile recitacije Nađe Vučićević i Davida Ivanovića koji je pesmom „Ariljski anđeo“ Branka Miljkovića prisutne potsetio na značaj i vrednost kulturne baštine koju Arilje poseduje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *