Kultura zakazala a od Turizma – ponovo podrška Nušićijadi

Kao suprotnost primeru Ministarstva kulture i informisanja, Sektor za turizam, nadležnog ministarstva, ivaničku Nušićijadu podržava godinama, u kontinuitetu. Tako ni ove godine podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija nije izostala, pa nacionalni doprinos budžetu festivala iznosi 2 miliona dinara.

IL-N-ministartstvo-ttt- Kultura zakazala a od Turizma – ponovo podrška Nušićijadi

Vredna saradnja nacionalnih institucija koje se bave turizmom ogleda se i u snažnoj podršci Turističke organizacije Srbije (TOS), koja uz Nušićijadu stoji još od vremena kada je festival bio na nivou zamisli i ideje. Od tada, TOS svoja vrata Nušićijadi redovno otvara, omogućava joj da se prikaže u zemlji i svetu, i koristi njene vrednosti u promociji turizma Srbije”.

  • IL-vera-jovanovic Kultura zakazala a od Turizma – ponovo podrška NušićijadiTo kako sektor turizma u Ministarstvu trgovine , turizma i telekomunikacija i TOS  podržavaju Nušićijadu predstavlja redak primer solidne i strateške podrške. Prepoznavanje kvaliteta svima donosi korist- i nama, koji tako dobijamo vetar u leđa i poruku da ne odstupamo od vizije i ciljeva, ali i nacionalnim institucijama, koje zahvaljujući kvalitetnim proizvodima mogu sa ponosom da predstave svoju zemlju” kaže Vera Jovanović, koordinatorka festivala Nušićijada.

Povrh svega gore navedenog, Nušićijada je uvrštena u pet manifestacija kojima će se predstaviti u okviru kampanje “Dani Srbije u regionu”. Zahvaljujući ovoj promociji, Nušićijada će biti viđena od Slovenije do Grčke, a njen duh osetiće se u nekoliko zemalja Balkana i istočne Evrope.

  • IL-miloje-ostojic Kultura zakazala a od Turizma – ponovo podrška NušićijadiOvo nam je još jedno priznanje – ne u vidu nagrade, nego u vidu prepoznavanja našeg festivala kao jednog od pet festivala kojima se Srbija predstavlja u regionu.  Uz Nušićijadu su EXIT, Nišvil, Guča i Beer Fest. Sama mogućnost da budemo deo ove promocije, koja će pokriti ne samo sajmove, već i reklamiranje od bilborda do BBC-a, za nas je od nemerljivog značaja, kaže Miloje Ostojić, koordinator turističke promocije Nušićijade.

IL-N-ministartstvo-ttt-2 Kultura zakazala a od Turizma – ponovo podrška Nušićijadi

Uzevši u obzir dugoročnu i uspešnu saradnju, ne treba da čudi činjenica što su u otvaranjima ivanjičkog festivala koji na nejlepši način promoviše kulturne i turističke vrednosti naše zemlje učestvovale Renata Pindžo, pomoćnica ministra za turizam, i Gordana Plamenac, bivša direktorka TOS-a. Nušićevci očekuju da će neko od predstavnika ovih institucija ponovo biti viđen za Ivanjicu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *