Info LIGA dobtnik nagrade Evropskog PROGRESa

Info LIGA – nezavisni internet portal iz Ivanjice, osvojio je prvo mesto na konkursu „Za najbolje medijske priloge o evropskim integracijama u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji”, koji je organizovao razvojni program Evropski PROGRES u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije. InfoLIGA je prvu nagradu osvojila u kategoriji „najbolja serija medijskih priloga“, u kojoj je bilo 16 tekstova, koji su na portalu objavljeni u periodu od 15.12.2016. – 01.03.2017. godine.

Na konkursu su učestvovale 23 medijske kuće sa ukupno 67 medijskih priloga, iz 34 grada i opštine koje pokriva Evropski PROGRES. U preostalih 7 kategorija, prva mesta i nagrade osvojili su Radio Televizija Novi Pazar, Radio Sto plus, Nova Naša reč, Jugmedija, Južne vesti, Sandžačka TV i Medijski istraživački centar.

IL_rezultati-konkursa-za-najbolje-medijske-priloge-o-evropskim-integracijama Info LIGA dobtnik nagrade Evropskog PROGRESa

Cilj konkursa bio je promovisanje profesionalnog i kvalitetnog medijskog izveštavanja o navedenim temama i povećanja opšteg znanja i razumevanja u javnosti o evropskim integracijama i pozitivnim promenama koje mogu doneti u svakodnevnom životu stanovnika 34 lokalne samouprave u kojima se Program sprovodi.

Žiri koji je ocenjivao prispele medijske priloge bio je sastavljen od predstavnika Delegacije Evropske unije u Srbiji, Švajcarske kancelarije za saradnju, Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Evropskog PROGRESA.

Medijske kuće koje su pobedile u svojim kategorijama, kao nagradu će dobiti opremu u vrednosti do 5.000 evra, a novinar autor priloga putovanje u Brisel.

InfoLIGA je na konkurs poslala seriju od 16 tekstova, čiji su autori novinari Beba Bojović i Milanko Bošković. Obrađuju teme i projekte važne za razvoj ivanjičke opštine, a koje je finansijski podržao Evropski PROGRES.

U seriji su naslovi: „Evropski Progres kroz donacije u Ivanjicu uložio milion evra“, „Evropski unapredili položaj osoba sa invaliditetom“, „Predstavljen prednacrt infrastrukturnih koridora na Goliji“, „Ivanjički krompir dobija oznaku geografskog porekla“, „Opština aplicirala kod ministarstva privrede za izgradnju četvrtog vrtića“, „Sve je spremno za novu sportsku halu u Ivanjici“, „Konkurs za srednje škole i njihove đake“, „Žene matice – lideri društva“, „Bicikli za najbolje likovne radove“, „Radionica – ekonomsko osnaživanje žena“, „Dodeljeno 150 košnica pčela“, „Može li Golija izgubiti titulu rezervata biosfere“, „Golija uskoro dobija tri žičare i devet ski staza“, „Bicikli za najuspešnije učesnike konkursa“

Kolegijum portala Info LIGA je ponosan na ovu nagradu, dokazavši da se ravnopravno medijski može nositi sa mnogo starijim i iskusnijim medijskim kućama, ne samo u jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji, već i šire.

  • „I u narednom periodu ćemo se truditi da čitaoce blagovremeno, nepristrasno i istinito obaveštavamo o svim relevantnim temama vezanim za događaje u ivanjičkoj opštini, a plan nam je da se u budućnosti pozicioniramo kao nezavisni regionalni medij koji će pokrivati više gradova i opština“, navodi se u saopštenju kolegijuma nezavisnog internet portala Info LIGA.

You may also like...

1 Response

  1. Stanko kaže:

    Čestitke!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *