Škola u Osonici dobija novu dvorišnu ogradu

Istureno odeljenje Osnovne škole „Kirilo Savić“ u Osonici, dobilo je ovih dana 80 metara dvorišne ograde. Reč je o zameni dotrajale pletene, koja nije menjana gotovo 40 godina. Ograda je zamenjena duž ulica na jugoistočnoj i zapadnoj strani dvorišta u kome se nalaze objekti stare i nove škole. Visina ograde je 1,50 metara.

Radove je izvelo preduzeće „Euro metal“ iz Ivanjice. Ukupna vrednost investicije koja pored ograde obuhvata kapiju, i kapiju namenjenu dvorištu zgrade u matičnoj školi u Crnjevu, iznose oko 450.000 dinara.

Osnovna škola u Osonici je jedna od retkih četvororazrednih škola u ivanjičkoj opštini, koja za današnje uslove ima veći broj đaka. U školskim klupama je 53 mališana, uključujući i predškolce.

IL-ograda-os-osonica2-foto-milanko-boskovic Škola u Osonici dobija novu dvorišnu ogradu

Pre nekoliko godina u ovom selu je sagrađena nova školska zgrada, koja je zamenila staru dotrajalu montažnu, neuslovnu za obavljanje nastavnih aktivnosti. Nova je sagrađena po modernim standardima gradnje, pa deci i učiteljima pruža neophodan komfor.

U dvorištu ove školske ustanove nalazi se i stara zgrada sa dve učionice i jednim učiteljskim stanom, koji se više ne koriste, a zub vremena polako ali sigurno uzima svoj danak. Krov prokišnjava na sve strane, pa je potrebna hitna zamena crepa. Jedna od učionica trenutno služi za školu folklora, za decu zainteresovanu za ovu vrstu zabave, vaspitanja i pravilnog razvoja.

  • IL-dragoljub-jankovic-foto-milanko-boskovic Škola u Osonici dobija novu dvorišnu ograduU ovom trenutku prioritet nam je bila zamena dela ograde do ulica, zbog bezbednosti učenika. Planiramo u narednom periodu da zamenimo i ostatak dvorišne ograde u dužini od oko 150 metara, ali i sanaciju krova stare školske zgrade. Nakon njegove rekonstrukcije vrlo brzo ćemo srediti i veliku učionicu u njoj, za potrebe časova fizičkog vaspitanja, prevashodno u zimskim uslovima i kišnim danima“, rekao je za InfoLIGU Dragoljub Janković, direktor OŠ „Kirilo Savić“ iz Ivanjice.

I sportsko igralište je u prilično lošem stanju. Asfalt je popucao, košarkaški koševi i fudbalski golovi su oštećeni, nema obručeva, mrežica, sprava ni rekvizita za potrebe fizičkog vaspitanja.

Šteta, jer ovakva škola na terenu, sa tolikim brojem učenika, jedina je u ivanjičkoj opštini.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *