OEBS ipak prati predsedničke izbore

Predsednika Republičke izborne komisije,Vladimir  Dimitrijević, saopstio je da će OEBS pratiti izbore za predsednika Srbije.

Želimo da izrazimo zahvalnost Kancelariji OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (OEBS/ODIHR) što se odazvala našem pozivu i uključila u praćenje i aktuelnih izbora za predsednika Republike.

U zvaničnim kontaktima prepoznat je obostrani interes za  nastavak saradnje u cilju unapređenja izbornog procesa. Na dosadašnjim sastancima je izvršena analiza potreba za praćenje izbora od strane ODIHR, u skladu s kojom je u Srbiju upućena. Misija ODIHR za procenu izbora, koja će biti usmerena na praćenje više različitih aspekata izbornog procesa (izborna administracija, izborne kampanje i njihovo finansiranje, kao i praćenje medija). Na sastanku sa Misijom koja će pratiti izbore za predsednika Republike, sa zadovoljstvom je konstatovano da je Republička izborna komisija u tekućem izbornom procesu uvela niz novina čime je implementirala veliki broj preporuka ODIHR sa ranijih izbora.

OEBS/ODIHR predstavlja svakako jednog od najaktivnijih I najrenomiranijih međunarodnih aktera na planu praćenja izbornih postupaka i njihov doprinos unapređenju aktuelnog izbornog procesa je prepoznat i izvan okvira Republičke izborne komisije

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *