U Ivanjici obeležen Svetski dan dece obolele od raka

U centru Ivanjice,  tačno u podne,  pušteni su baloni, podrške za decu obolelu od raka. Svakog 15. februara  Nacionalno udruženje dece obolele od raka NURDOR obeležava Svetski dan dece obolele od raka u gradovima širom Srbije. 

IL-nurdor-baloni-pirot U Ivanjici obeležen Svetski dan dece obolele od raka

I ove godine,  njihovi volonteri, roditelji i prijatelji udruženja organizovaće humanitarne akcije u glavnim ulicama, šetalištima i trgovima u, skoro, 40 gradova, među kojima je i Ivanjica. Volonteri Kancelarije za mlade i Crvenog krsta pozivali su  Ivanjičane  da se uključe kako bi mališani oboleli od raka dobili bolje uslove lečenja i samim tim veće šanse za pobedu.

IL-Nurdor-akcija-2 U Ivanjici obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Kampanja pod nazivom „I ja se borim!“ kojim će obeležiti ovaj značajan datum, imaće za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima u dece, ali, i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog  značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog  odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu.Prva faza gradnje novog odeljenja (grubi građevinski radovi, spoljna stolarija, stavljanje novog objekta pod krov i fasaderski radovi) je završena krajem prošle godine i Udruženje, uz pomoć prijatelja, aktivno prikuplja sredstava za drugu fazu (unutrašnji, zanatski, instalacioni i završni radovi).

IL-nurdor-akcija-17 U Ivanjici obeležen Svetski dan dece obolele od raka

U saradnji sa svim mobilnim operaterima otvoren je broj za podršku – SMS 1150. Cena poruke je 100 dinara.

Član upravnog odbora “Nurodora” Todor Mančić, rekao je Tanjugu da je na ovaj dan, koji se obeležava u celom svetu, važno znati da se u Srbiji svaki dan razboli po jedno dete.

IL-nurdor-akcija-3 U Ivanjici obeležen Svetski dan dece obolele od raka

  • Dok mi pričamo i obeležavamo ovaj dan, neko dete se leči i neki roditelji žive jedan paralelni život i misle samo o svom bolesnom detetu. Mi smo tu da ukažemo da takvi ljudi postoje svakodevno, istakao je Mančić.

Iz “Nurdora” se godinama trude, rekao je, da se današnji dan obeleži u što više gradova Srbije.

  • Trudimo se da u svakom gradu roditelji znaju da postoji neki njihov sugrađanin koji je lečio dete i da na njega može da se osloni i da se obrati za savet i podršku, dodao je Mančić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *