Izvlačili iz smetova bolesnu staricu

Iz  snežnih smetova u udaljenom selu Klekova, zaselak Jeverice na planini Mučanj pripadnici ivanjičkog ogranka  GSS-a jutros su na nosilima izneli  bolesnu staricu kojoj je bila potrebna hitna medicinska pomoć. Na pedesetom kilometru od Ivanjice, po izuzetno teškim vremenskim uslovima, jakom vetru i dubokom snegu, spasilačka ekipa je rekordno brzo stigla do osamdesetogodišnje Dobrinke Drašković i uspela upešno da je transportuje u Dom zdravlja.

IL-spasavanje-bake-01 Izvlačili iz smetova bolesnu staricu

IL-spasavanje-bake-0 Izvlačili iz smetova bolesnu staricu

  • Već je počela da me napušta nada, veliki sneg, mraz, nisam mogla ni koraka iz kuće a pripalo mi teško, baš. –jedva priča bolesna starica.

Spasilačka ekipa bolesnu staricu je zavila u ćebad, pričvrstila na nosila i iznela do terenskog vozila koje je ostalo na dva kilometra od  kuće bake Dobrinke.

IL-spasavanje-bake-2 Izvlačili iz smetova bolesnu staricu

IL-spasavanje-bake-3 Izvlačili iz smetova bolesnu staricu

  • IL-petar-milinkovic Izvlačili iz smetova bolesnu staricuBaku smo morali brzo da zbrinemo do Hitne službe Doma zdravlja jer je bila baš loše. Trudili smo se maksimalno da stignemo što pre mada nam je veliki problem stvarao jak vetar i  snežni smetovi. Važno je da smo uspeli i da je baka u svesnom stanju stigla do lekara.-kaže Ivanjičanin, Petar Milinković iz službe GSS-a.

IL-spasavanje-bake-4 Izvlačili iz smetova bolesnu staricu

Spasilačku akciju pripadnici GSS-a sproveli su na nadmorskoj visini preko 1.200 metara u udaljenom selu koje je već danima zavejano. Inače na teritoriji ivanjičke opštine većina puteva je pročišćena ali zaseoci na planinama Golija, Javor i Mučanj još uvek su odsečeni od sveta jer jak vetar svakodnevno stvara nove smetove i snežne nanose visne i do tri metra.

IL-spasavanje-bake-5 Izvlačili iz smetova bolesnu staricu

  • IL-Momcilo-Mitrovic Izvlačili iz smetova bolesnu staricuHteo bih da se zahvalim spasilačkoj ekipi koja je već nekoliko puta uspešno intervenisala na nepristupačnom terenu. Mi se trudimo da pročistimo što više pravaca, ali u ovakvim slučajevima njihova pomoć nam je klučna.-rekao je zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

IL-spasavanje-bake-6 Izvlačili iz smetova bolesnu staricu

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *