Na minus 25 celu noć bio u vodi

  • Šta mislite kako izgleda na minus 25 u vodi do pojasa, ribarskim čizmama koje su zaledile i celu noć razbijate led da ne bi stalo vodosnabdevanje grada. Ali mlad sam pa još uvek mogu nemoguće.-počinje svoju ledenu priču dvadesetdvogodišnji radnik Komunalnog preduzeća, Dragan Mijalović iz Ivanjice.

On je čitavu noć, sam,  gazio vodu i razbijao sante leda, čistio i odleđavao rešetke na glavnom vodozahvatu kako bi Ivanjičani imali vode.

  • IL-Dragan-Mijalovic Na minus 25 celu noć bio u vodi

    Dragan Mijalović

    Uspeo sam sistem koliko toliko da održim tokom noći u funkciju, ali kad je bilo pred zoru, mislim da je tada minus  gurao i ispod 25. Sve je počelo da ledi, odvodni kanali zakovali ne vredi što sam ja čitave noći bio bitku sa ledom. Pa onda krećemo sve od početka. U pojedinim trenucima nisam osećao sopstveno telo, ali znam da moram i onda samo idem dalje, dalje, ma toliko je hladno da ne mogu ni da razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. –priča ovaj hrabri mladić.

Zato kada pomislite da je neizdrživo hladno, setite se onih koji rade u neverovatnim uslovima na minusima koji lede vodu i zemlju, da bismo u vanrednim uslovima imali struju, vodu, pročišćene puteve…

You may also like...

1 Response

  1. Harry kaže:

    Svaka cast decko. Hvala ti u ime svih sto si nam omogucio da imamo vodu u ovim hladnim danima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *