Spašeni zavejani radnici na Goliji

Okončana je drama spašavanja dvojice radnika iz sela Pivljaci u podnožju Golije koja traje od sinoć. Admir  Lugonja (25) iz Priboja i Žarko Šaponjić (35) iz Nove Varoši na putu su za ivanjičku bolnicu. Deset sati su se ivanjički spasioci borili sa snežnim nametima kako bi stigli do radnika i izvukli ih iz smetova.Oni su od juče bili  u šumi, gde ih je zatekla oluja, odakle nisu uspeli da se izvuku do puta Ivanjica-Sjenica zbog visokih smetova.

IL-Saponjic-i-Lugonjic-kada-su-stigli-kod-njih-u-kolibu Spašeni zavejani radnici na Goliji

Lugonji od   juče nije bilo dobro pa su prvo pokušali da im priđu sa ivanjičke strane, a onda su u pomoć pritekle i ekipe iz Sjenice. Medjutim, pošto je sneg padao bez prestanka  a jak vetrar stvarao smetove, akcija spašavanja tokom noći nije uspela. Uspostavljena je telefonska veza sa Žarkom Šaponjićem, koji je potvdio  da je Lugonji veoma loše, da ima visoku temperaturu, gušenje i glavoblju. Takođe, Šaponjić je rekao da su njih dvojica jutros pokušali da izađu iz kolibe i da se probiju do puta, međutim zbog smetova i vejavice nisu uspeli. Kaže i da drva imaju, ali da im je hrana nestala jutros.

IL-na-puti-ka-radnicima-spasioci-iz-Ivanjice Spašeni zavejani radnici na Goliji

Jutros su ekipe iz Ivanjice krenule iznova da probijaju pravac prema Pivljacima.

  • Počeli smo jutros ponovo čim je stao sneg da čistimo prema njima, sada smo ih preuzeli. Odmah ćemo ih transportovati u hitnu službu Doma zdravlja, na pregled i da se ljudi malo zgreju, nešto pojedu.-rekao je Momčilo Mitrović zamenik predsednika opštine Ivanjica.

IL-spasioci Spašeni zavejani radnici na Goliji

Zavejanim radnicima pri dolasku u ivanjičku bolnicu pružena je neophodna lekarska pomoć. A kako je tekla akcija kratko je saopstio Darko Ćurčić rukovodilac jedinice ivanjičke Gorske službe spašavanja.

  • Terenskim vozilom smo se probili do seoskog puta, potom smo se spustili peške preko livada i potoka, koristili smo prečice kako bismo što pre stigli do njih. Kao što znate jednom od njih nije bilo dobro pa smo morali između sebe da ga nosimo. Pešačili smo sigurno oko sat i trideset minuta. Onda je stiglo terensko vozilo iz Ivanjice kojim su dvojica radnika prevežena u Hitnu pomoć.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *