Jednokratna pomoć za još 29 učenika

Centar za socijalni rad opštine Ivanjica je na inicijativu predsednika Zorana Lazovića, odlučio da sa po 4.000 dinara pomogne još 29 učenika ivanjičkih osnovnih škola iz najugroženijih porodica. Početkom decembra, istom sumom novca podržali su 61-og osnovca, a povod je bio Svetski dan dece.

Od 121 učenika lošijeg materijalnog statusa koje je predložilo devet osnovnih škola, njih 31 nije ispunilo kriterijume za dodelu bespovratne pomoći, jer su u toku ove godine bili korisnici nekog vida materijalne podrške.

  • removic Jednokratna pomoć za još 29 učenikaCentar za socijalni rad je po sprovedenom postupku, odlučio da jednokratno pomogne još 29 dece osnovnog školskog uzrasta sa po 4.000 dinara. Tako smo, zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je novac obezbedila iz budžeta, uspeli da za kupovinu obuće ili odeće pomognemo ukupno 90 školaraca čiji je materijalni status ugrožen. Dodatni iznos od 116.000 dinara deci će preko roditelja biti isplaćen u najkraćem roku, rekao je za portal InfoLIGA, vršilac dužnosti direktora ove ustanove, Novak Remović.

Dodajmo, da je tokom novembra i decembra meseca ivanjički Centar za socijalni rad postupajući po zahtevima korisnika, doneo 167 rešenja kojima je ugroženim stanovnicima priznato pravo na jednokratnu pomoć. U ove svrhe je iz opštinskog budžeta izdvojeno gotovo 1.154.000. dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *