Osnovci u Arilju bez grejanja

Učenici  OŠ  ”Stevan Čolović” iz  Arilja,  već nekoliko dana nemaju grejanje zbog pucanja dovodne cevi. Časovi su skraćeni a đaci i profesori se snalaze tako što devet učionica greju pomoću grejalica. Kako Infoliga saznaje od direktora ove škole,Božidara Stojića, problem je što  cev  prolazi ispod betonskog poda, i veoma je teško ustanoviti gde je zapravo došlo do pucanja.

  • Takav je nekada bio način rada, cevi su postavljene ispod poda, u ovom slučaju betonskog, pa je veliki problem locirati gde se havarija dogodila. Mi smo školu, u tih devet učionica , što je otprilike trećina zgrade, obezbedili sa  grejalicama i mislim da imaju vlo pristojnu temperaturu. Časovi su skraćeni na pola sata upravo zbog novonastalog problema i tako će biti naredna tri dana. U fazi smo izrade projekata i krećemo u petak sa radom, nadamo se da  će nakon vikenda problem grejanja biti rešen.-kaže direktor, Božidar Stojić.

Roditelji su ipak ogorčeni. Bez obzira ko je i kada radio sistetm grejanja i šta je dovelo do pucanja cevi, oni brinu zbog veoma niskih temperatura koje su ovih dana bile ispod nule, pa smatraju da grejalice nisu rešenje.

  • Pa  brinem naravno da li je detetu hladno u školi. Razmisljala sam da ga uopšte ne  pustim na časove , ali opet, ionako su stalno neki štrajkovi i mnogo gube od nastavnog programa, ovo bi bilo previse. Stvarno je  nedopustivo da u današnje vreme pukne cev i prosto nema grejanja. Kao da živimo u kamenom dobu. Pitam se šta su čelnici ovog grada učinili da reše problem, a svi znamo da pričamo kako su nam deca najveće blago. -kaže majka jednog od učenika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *