Ivanjički parlament usvojio rebalans budžeta

Odbornici ivanjičkog lokalnog parlamenta usvojili su danas rebalans budžeta kojim su obezbedjena sredstva za projekte vodosnabdevanja na teritoriji opštine i rekonstrukciju kraka magistralnog cevovoda dužine 1.130 metara  od Lučke reke do Javora. Vrednost projekta je 174.000 evra a opština Ivanjica učestvuje sa 74.000 evra.

Takodje je  rebalansom predviđeno 3.484.000 dinara za naknade protivgradnim strelcima,dodatni novac u okviru programa osnovnog obrazovanja zbog povećanih troškova, kao i za izgradnju  hidrantske mreže u Gimnaziji.

Na osnovu saglasnosti Ministarstva finasija za povećanje platne mase i usluga po ugovru  sprovođenja popisa objekata  na teritoriji Ivanjice, rebalansom je obezbedjeno 5.000.000 dinara dok je 3.000.000 namenjeno informisanju.

90.000 dinara odobreno je Turističkoj organizaciji za signalizaciju i turističko obeležavanje i 386.000 dinara za  sufinansiranje projekta izgradnje Vidikovca  na Kušićima u saradnji sa regijom Zapadne Srbije.

Na poziciji budžetskog fonda za životnu sredinu dodatno je predviđeno 9.000.000 dinara u svrhu pokrića obaveza opštine za učešće u kapitalu Javnog preduzeća deponije ”Duboko”.

Na rashodnoj strani budžeta su i sredstva potrošena korišćenjem budžetske rezerve na osnovu ugovora između Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima RS i opštine Ivanjica o dodeli novca  za projekat ”Adaptacija objekta Dom zdravlja-Medicina rada” u iznosu 13.981.506 dinara.

Imenovan je i novi Upravni odbor Centra za socijalni rad čiji je predsednik dr Gordana Tunovac a članovi, profesorka pedagogije  Mirjana Nenadić i diplomirani inženjer elektrotehnike Zorica Krsmanović-Mihajlović. U Nadzornom odboru ove ustanove su, predsednik Nataša Zarić viši fizioterapeut i Dragan Spasojević, inženjer organizacije rada. Odbornici su ukazili poverenje i  dipl. ekonomisti, Momčilu Poledici, koji će se naći u Nadzornom odboru JKP ”Komunalno” Ivanjica.

Inače četvrta sednica Skupštine opštine Ivanjica, zbog važnosti dnevnog reda,  sazvana je po skraćenom postupku.

You may also like...

6 Responses

 1. Demokrata kaže:

  Tisina, da vam ne dodje Dramac i sve vas preseli u Vucak 😀

 2. Goca kaže:

  Aj vi ”grupo” pardon gradjani, opustite se, pustite ljude da rade…mojne ste ljubomorni

 3. Mare kaže:

  Mole se prisutni da ne dobacuju za astal.

 4. Aca kaže:

  Kako su nevini i snažni. Mogu sve. 1-2-3 juriš!

 5. Vule kaže:

  Raco glavni baja…al se zakekečio.

 6. Harry kaže:

  Pogledaj sliku “Parlamenta” 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *