Učinak stranaca, najbolja pojačanja, predstojeći prelazni rok

Miloš Veselinović, trener Javor Matisa, rekao je da buđenje ekipe u samom finišu prvog dela prvenstva dolazi kao logičan sled stvari, obzirom da su Ivanjičani na početku sezone oformili jedan potpuno nov igrački kadar.

Na početku prvenstva nismo bili zadovoljni rezultatima ali to je i očekivano jer smo promenili veći deo tima. Uz to, okosnica ekipe od prošle sezone nam je zakazala, Silva i Stojaković su bili povređeni, tako da nam je trebalo vremena, žargonski rečeno da se namestimo i upoznamo. Naravno kada su stvari došle na svoje mesto krenuli su i rezultati. Evidentno je da smo od početka prvenstva radili kvalitetno i pošteno i verovali da će se to manifestovati kroz bodove. Uspeli smo da vežemo tri pobede iako mislim da smo u ranijim utakmicama, kada smo igrali nerešeno, bili mnogo bolji. Ali, sve je to fudbal. Normalno je da nekad briljiraš a ne pobediš a opet nekada odigraš malo slabije a bodovi dođu. U našem slučaju dobri rezultati na kraju prvenstva imaju veze sa tim što smo od početka kasnili u formiranju ekipe. Primer, mnogo toga dobrog se desilo u timu dolaskom Cvetkovića koji se priključio tek od osmog kola. Imamo tešku situaciju i sa povredama jer se igra na nezgodnim, blatnjavim terenima, pa u svakoj utakmici odsustvuju dva-tri igrača. Nadam se da ćemo do kraja prvenstva imati snage da održimo ritam, pre svega dobrih igara, a sve to, verujem, pratiće i dobri rezultati.

Učinak stranaca u ekipi?

Po prvi put protiv Radnika publika je imala priliku da vidi Afrikanca Mfutilu u ekipi koji je takođe došao na kraju pripremnog perioda kada je prvenstvo već počelo. Zbog povrede Bjedova ukazalo mu se mesto u timu i sigurno će svi koji zasluže takodje imati svoju priliku. Silva i Gafurov su od velikog značaja za ekipu, ali oni su toliko dugo u Javoru da ih ne smatramo strancima. Tandir se polako uklapa u našu priču na terenu a Makedonac Ristevski je povređen. Inače je za svakog stranca u ekipi potreban duži period adaptacije, ali sve to ide u pozitivnom smeru.

Najbolja pojačanja letnjeg prelaznog roka?

Dolazak Cvetkovića nam je bio od izuzetnog značaja. Naročito u ovih nekoliko kola kada je dao maksimalan doprinos ne samo učinkom na terenu, nego i svojim odnosom, ponašanjem, uneo je stabilnost u ekipu. Uz Milovića i Stojakovića, dolaskom Cvetkovića, ekipa se usmerava pravim putem. Napomenuo bih da u ovoj sezoni dosta polažemo na Amanovića koji  prethodno nije bio standardan, pokušavamo da ga afirmišemo i mislim da ta priča ide u dobrom pravcu.

Planovi za predstojeći prelazni rok?

Što se tiče odlazaka i dolazaka igrača, tu priču vodi sportski direktor Nikola Lišanin. Evidentno je da postoji interesovanje za trojicu naših igrača koji su, bez obzira na nešto lošiji ekipni plasman, uspeli da skrenu pažnju na sebe. Za tri igrača imamo baš dobre ponude, pa će odlasci diktirati i dolaske. Svakako se moramo pojačati jer prvi selektivni proces koji je bio letos, pokazao je dobre i loše strane, potrebni su nam neki igrači da bismo bili još jači na proleće.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *