I pored viših cena, pečenje se traži – Uskrs stiže uz miris jagnjetine i prasetine (VIDEO)
Jedan od najvećih pravoslanih praszika, Uskrs, tradicionalno se dočekuje uz bogatu trpezu, a nezaobilazni deo nje je pečenje. Kako se praznik približava potražnja za jagnjećim i prasećim pečenjem je skoro udvostručena. Cene su u odnosu sa prošlogodišnjim nešto više ali to ne utiče bitno na interesovanje kupaca. Uzgajivači kažu da su manje-više zadovoljni jer se stoka uglavnom proda.
I ugostitelji se uveliko pripremaju za praznik. Nakon dugog posta gosti najviše traže meso, a pečenje je na vrhu liste.
Iako su maloprodajne cene za prosečan budžet prilično jake, gotovo da nema trpeze bez jagnjećeg i prasećeg pečenja. Uskrs je vreme okupljanja, radosti i tradicionalnih ukusa, a miris pečenje iz dvorišta i restorana samo je još jedan znak da praznik uveliko kuca na vrata.