Ministarka Đurđević Stamenkovski pri poseti Ivanjici najavila besplatne udžbenike za učenike nižih razreda (VIDEO)

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski, posetila je danas Ivanjicu gde je održala radni sastanak sa predsednikom opštine, Aleksandrom Mitrovićem i njegovim timom.

Ministarka Đuređević Stamenkovski istakla je kako ministarstvo na čijem je čelu ima odličnu saradnju sa opštinom Ivanjica o čemu govore i brojni perojekti važni za populacionu politiku kojima se osnažuje porodica i roditeljstvo.Ona je najavila da će od sledeće godine ovo ministarstvo obezbediti sredstva za besplatne udžbenike za decu od prvog do četvrtog razreda u Ivanjici.

IL-ministarka-Milica-DJurdjevicu-u-poseti-ivanjici-2 Ministarka Đurđević Stamenkovski pri poseti Ivanjici najavila besplatne udžbenike za učenike nižih razreda (VIDEO)

Predsednik opštine Ivanjica, Aleksandar Mitrović, rekao je da je podrška Ministarstva za brigu o porodici i demografiju od velikog značaja za opštinu i podsetio da ovo ministarstvo već dve godine obezbeđuje sredstva za isplatu naknada nezaposlenim porodiljama, dodatka za novorođenu decu a nastaviće se i praksa podrške sa 20 000 evra za kupovinu prvog stana ili izgradnju kuće za bračne parove sa decom. Nova mera podrške u vidu besplatnih udžbenika za učenike nižih razreda veoma je značajna.

Pri boravku u Ivanjici ministarka,Milica Djurđević Stamenkovsk, istakla je da je izuzetno važno ekonomsko osnaživanje žena na seoskom području, preduzetnica, i da će se na tome i dalje raditi u saradnji sa Ministarstvom privrede.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *