Požar na Vidinom kršu u Ivanjici (VIDEO)

Požar koji je u popodnevnim časovima izbio u naselju kod Vidinog krša u Ivanjici zahvatio je nisko rastinje i deo šume a zbog nepristupačnosti terena vatrogasci su imali težak posao da ga lokalizuju. Kako je došlo do požara još uvek nije utvrđeno. Meštani koji žive na ovom potezu primetili su gust dim i odmah pozvali vatrogasnu službu.

-Pogledao sam slučajno kroz prozor i video da se iznad krošnji drveća širi dim. Shvatio sam da gori nešto u blizini šume, nadomak naših kuća, i odmah sam zvao vatrogasnu službu. Brzo su stigli, ali i mi smo se angažovali, sa naprtnjačama smo krenuli da gasimo. Naravno da smo se uspaničili, suša je vidite i sami, ovo u trenu sve može da plane. Šuma nam je pored kuća a naselje je veliko.- priča meštanin čija je kuća na par metara od požara.

IL-Pozar-Vidin-krst Požar na Vidinom kršu u Ivanjici (VIDEO)

Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar ali će trebati vremena da se potpuno ugasi. Ljudi koji žive ovde sumnjaju da je požar izazvan ljudskim nemarom, tačnije da je neko verovatno krčio parcelu i zapalio otpad. Ipak dok stručne službe ne utvrde uzrok izbijanja vatre, niko sa sigurnošću ne može reći šta se zapravo dogodilo.

Pozar-vidik Požar na Vidinom kršu u Ivanjici (VIDEO)

Sreća je da su meštani na vreme videli dim jer bi u protivnom požar bio mnogo većih razmera.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *