Nušićijada: Dozvoljenih 1,5 samo za smeh (VIDEO)

Juče je zvanično otvorena 15. Nušićijada, festival kulture, zabave i humora koji se ove godine odvija pod sloganom 1,5 samo za smeh, a posvećen je jubilejima: deceniji i po od obnavljanja festivala i 160-godišnjici od rođenja velikana srpske književnosti, Branislava Nušića. Simbolično, ivanjički praznik kulture, zabave i smeha otvorili su najmladji dečijom kostimiranom paradom uz poruku da da upravimo na njima ostaje duh ove jedinstvene manifestacije.

Nakon tradicionalnog višeboja i svečane parade kostimiranih građana predsednik opštine Ivanjica, Aleksandar Mitrović predao je vlast i ključeve varoši glumcu Milanu Milosavljeviću, koji je u ulozi slavnog Nušića već 15. godina.

il-slika- Nušićijada: Dozvoljenih 1,5 samo za smeh (VIDEO)

Da su ovakve manifestacije jako značajne za očuvanje kulture, ali i razvoj turizma u Srbiji potvrdio je i pomoćnik ministra kulture u Vladi RS, Miodrag Ivanović. Usledili su koncertni nastupi Saše Kovačevića, Nevernih Beba a čItava varoš bila je jedna velika pozornica u kojoj su svi imali svoj kutak za zabavu i smeh.

il-slika2 Nušićijada: Dozvoljenih 1,5 samo za smeh (VIDEO)

Sjane reakcije publike izazvalo je i Amatersko pozorište Ivanjica sa predstavom ’’Protekcija’’ dok je za ljubitelje pisane reči upriličena promocija knjige ’’Ivanjico, i ti li si varoš” hroničara i novinara,  Emilijana Protića.

Do nedelje svi ljudi dobre volje raspoloženi za smeh, kulturu i zabavu ’’Viđeni su u Ivanjici’’.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *