Besplatna predstava za decu ”Četiri godišnja doba” u Domu kulture

Ivanjica – U okviru Dečije nedelje u sredu, 9. oktobra , na pozorišnom repertoaru Doma kulture je predstava za mališane uzrasta do četvrtog razreda , ’’Četiri godišnja doba’’.  Projekcije su zakazane za 11 i 12 časova a ulaz je besplatan.

Neoklasična baletska predstava „Četiri godišnja doba“ je postavljena na muziku istoimenog poznatog klasičnog muzičkog dela Antonija Vivaldija.

Predstava je odigrana  na pozorišnom festivalu „Bora Stanković“ u Vranju 2003, na „Barskom ljetopisu 2006“, na dečjem festivalu „Pozorišni val 2012“ u Petrovcu na moru, „Letnjem festivalu u Ulcinju 2012“, „Gardošfestu” u Zemunu 2013.

IL-predstava-cetiri-godisnja-doba Besplatna predstava za decu ''Četiri godišnja doba'' u Domu kulture

U predstavi učestvuju dva profesionalna igrača, balerina Ana Lipij i igrač Miroslav Petrović, koji na pomenutu muziku analogno prirodnom ciklusu četiri godišnja doba svojom igrom opisuju životni ciklus muškarca i žene od rođenja pa do doba bake i deke (proleće-rođenje-bebe, leto-mladost-mladić i devojka, jesen-zrelo doba-mama i tata, zima-starost-baka i deka sa unucima (izvode decu iz publike u poslednjoj sceni kao unuke).

Predstava je nastala pre deset godina. Prikazana je u mnogim obrazovnim i kulturnim ustanovama u zemlji. Na zahtev mnogih od njih, odlučili smo da je obnovimo i krenemo u ponovno prikazivanje, ovoga puta sa obogaćenom koreografijom, u novom dekoru i kostimu, ali sa starim, dobrim iskustvom.

Predstava je opremljena profesionalnom scenografijom, ozvučenjem, rasvetom kao i živopisnim kostimima.

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *