Ivanjička skupština zasedala – Opozicija i dalje bojkotuje rad lokalnog parlamenta (VIDEO)

Prvo zasedanje Skupštine opštine Ivanjica, koje je juče prekinuto nakon što su opozicioni odbornici napustili salu, danas je održano. Scenario opozicije bio je jednak jučerašnjem, pojavili su se i nakon usvajanja dnevnog reda izneli primedbu na povredu poslovnika pa napusili salu tvrdeći da Skupština nema legitimitet, dok je sa druge strane izneto da je današnje zasedanje bilo u skladu sa zakonom i poslovnikom uz potrebnu većinu za donošenje odluka.

Na današnjem zasedanju potvrđen je još jedan mandat direktoru Doma kulture, diplomiranom ekonomisti Milanu Kruniću, koji je na ovoj rukovodećoj funkciji od 2009. godine dok je za v.d. direktora JKP ’’Ivanjica’’  izabran master inženjer zaštite na radu, Milutin Krivokuća. Predsednik Skupštine opštine Ivanjica Dragovan Milinković izneo je stav o dešavanjima na jučerašnjem i današnjem zasedanju i legitimitetu rada skupštine.

il-skupstina1 Ivanjička skupština zasedala - Opozicija i dalje bojkotuje rad lokalnog parlamenta (VIDEO)

Opozicioni odbornici koji su napustili zasedanje ipak smatraju da današnje zasedanje nije bilo legitimno.

Opozcija se žali na povredu poslovnika pozivajući se na član 18, međutim advokat Miroslav Krivokuća iz vladajuće koalicije objašnjava da je zasedanje sprovedeno prema zakonu.

il-skupstina2 Ivanjička skupština zasedala - Opozicija i dalje bojkotuje rad lokalnog parlamenta (VIDEO)

Na današnjem zasedanju usvojen je Akcioni plan zapošljavanja za period 2024 – 2026. godina, izveštaj o poslovanju JKP ’’Duboko’’ i JKP ’’Skrapež vode’’ kao i izveštaj o poslovanju JKP ’’Ivanjica’’ za 2023. godinu.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *