Obaveštenje o sprovođenju sistemske deratizacije na teritoriji opštine Ivanjica

Obaveštavamo građane opštine Ivanjica da će preduzeće AVENIJA MBNS1, od 24.07.2024.godine vršiti sistmatsku deratizaciju na teritoriji opštine Ivanjica.

Sistematska deratizacija – suzbijanje miševa i pacova vršiće se preparatima na bazi bromadiolona sa dodatkom Bitrexa. Da bi se izbegla nepoželjna trovanja pozivamo građane da se pridržavaju sledećeg:

Sprečiti decu da dođu u kontakt sa zatrovanim mamcima

Onemogućiti domaćim životinjama pristup postavljenim mamcima

NE DIRATI zatrovane mamce

U slučaju trovanja obratiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi ili pozvati Nacionalni centar za kontrolu trovanja (tel. 011/3608440)

Kao antidote (protivotrov) primenjuje se vitamin K1.

Zatrovani mamak će biti postavljan u stambenim zgradama na predviđenim mestima, a takođe će se tretirati i javne površine u naseljima kao što su priobalja reka, groblja, zelene površine i javni objekti. U svim mesnim zajednicama biće istaknuta obaveštenja o sistematskoj deratizaciji putem kojih de građani biti informisani o akciji suzbijanja glodara. Mole se građani da sarađuju u akciji sistematske deratizacije i pridržavaju se priloženih uputstava, kako bi akcija bila što uspešnija.

Deratizacija javnih površina u naseljima kao što su priobalja reka, potoci, grobljia, zelene površine, deponije biće izvršena u petak 26.07.2024.godine.

Sve informacije mogu se dobiti na telefone izvođača 063 / 578 022.

IL-Deratizacija-naslovna Obaveštenje o sprovođenju sistemske deratizacije na teritoriji opštine Ivanjica

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *