Sara Djokić atletičarka Javora proglašena za najbolju sportistkinju MOSI igara

Sara Đokić osvojila je tri zlatne medalje,srušila rekord MOSI na 200 metara star 14 godina i proglašena za najbolju sportistkinju 59. MOSI Užice 2024!

U Užicu su održane 59 MOSI igre. Učestvovali su sportisti iz 30 opština sa tromeđe tri države Srbije,Crne Gore i BIH. Sportisti Ivanjice osvojili su 9 medalja i to 6 u atletici(3 zlatne,1 srebrna,2 bronzane)2 u karateu(2 bronzane medalje)i 1 u šahu(zlatna medalja). Heroina ’’MOSI Užice 2024’’ bila je atletičarka Javora, Sara Đokić. Osvojila je tri zlatne medalje na 100 i 200 metara,štafeta 4×100 metara i u svim trkama istrčala je svoje lične rekorde.Oborila je rekord MOSI na 200 metara star 14 godina istrčavši rezultat 25,07.

konacno-sara Sara Djokić atletičarka Javora proglašena za najbolju sportistkinju MOSI igara

Proglašena je za najbolju sportistkinju 59. igara ’’MOSI Užice 2024’’.

Posle dvostruke titule pionirske prvakinje Srbije i istrčanog pionirskog rekorda Srbije na 300 metara ovo je još jedan sjajan rezultat atletičarke Javora, najbolje mlade sportistkinje opštine Ivanjica.

-Osećam sreću i zadovoljstvo što sam na ovakav način predstavljala opštinu Ivanjica na ovom prestižnom takmičenju najboljih sportista iz tri države.Osvojila sam tri zlatne medalje u trkama gde sam trčala najbrže u karijeri, srušila rekord MOSI na 200 metara koji je odolevao već 14 godina, proglašena za najbolju sportistkinju 59 MOSI Užice. Uvek ću raditi isto,daću svoj maksimum,ostaviti srce na atletskoj stazi da dostojno predstavljam svoju opštinu Ivanjica i svoj atletski klub Javor-izjavila je Sara Đokić.

konacno-sara-dva Sara Djokić atletičarka Javora proglašena za najbolju sportistkinju MOSI igara

-Još jedan uspešan nastup najbolje pionirke Srbije u sprinterskim disciplinama naše Sare Đokić.U konkurenciji seniorki uspela je da osvoji tri zlatne medalje, istrči lične rekorde, sruši rekord MOSI na 200 metara koji je postavljen sada već davne 2010. godine i kao kruna svega proglašena je za najbolju sportistkinju 59. Igara ’’ MOSI Užice 2024’’. U budućem vremenu od nje se mogu očekivati rezultati koji su vredni najvećih svetskih takmičenja u njenom uzrastu. Ivanjica i Srbija definitivno dobijaju veliki potencijal u bazičnom sportu atletici. Ona je pravi dijamant,a taj dijamant  treba pametno i strpljivo brusiti i dovesti ga do najvećeg sjaja,iskreno se nadam da ću u to “brušenju” imati još snažniju podršku ove opštine za koju ona svim srcem nastupa.- izjavio je njen trener Dušan Orestijević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *