Koncertom i izložbom na Cvetnom trgu u Beogradu najavljen ovogodišnji ARLEMM

Arilje – Na Cvetnom trgu u Beogradu, bogatim umetničkim programom, predstavljena je manifestacija ARLEMM 2024. Ova godina je posebna jer predstavlja jedan mali jubilej – 15 godina Ariljske letnje muzičke manifestacije (ARLEMM). Festival je poznat širom Srbije i regiona jer godinama unazad privlači najpoznatija imena kvalitetne umetničke muzike u Zapadnu Srbiju, tačnije Arilje.

Po već poznatoj tradiciji, na Cvetnom trgu je predstavljen deo programa kojem će ljubitelji umetnosti moći da prisustvuju ovog leta u Arilju. Na Cvetnom trgu, nastupili su mladi talenti iz gudačkog kvarteta NO NAME, solo pevačica Ana Gvozdenović i bend Škofja Loka.

Na kraju večeri, otvorena je izložba fotografija ARLEMM – umetnički karavan. Autori izložbe su mladi umetnici, Danica i Dragica Radosavljević, Srećko Pantović i iskusni bard fotografije Dragan Zabunović. Nakon prestonice, izložba će svoj put nastaviti do Arilja, gde stiže 20. jula na dan zvaničnog otvaranja ARLEMM MANIFESTACIJE.

IL-ARLEMM-BEOGRAD Koncertom i izložbom na Cvetnom trgu u Beogradu najavljen ovogodišnji ARLEMM

Tokom proteklih 15 godina, Arilje je postalo kulturni svetionik i prestonica muzičkih dešavanja tokom letnjeg perioda i ugostio je sjajne izvođače, a ove godine će na ARLEMMu nastupati Tamara Jokić, ansambl Beli Andjeo, Stefan Milenković i Natalija Mladenović, ali i Električni orgazam i Mostar sevdah reunion, i mnogi drugi.

ARLEMM u sebi sadrži lepezu umetničkih i muzičkih pravaca, te osim klasične, duhovne, tradicionalne i džez muzike, tu je i mnoštvo radionica o zaštiti i čuvanju životne sredine, predavanja o lepoj pisanoj reči, slikarske i plesne večeri, radionice o improvizaciji u muzici.

Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je izgradio prepoznatljiv i atraktivan ambijent za svu talentovanu decu koja su željna da uživaju u umetnosti i prirodi na jedan poseban način. Deca i mladi pohađaju časove klavira, violine, violončela, viole, flaute, kamerne muzike, solo pevanja i duhovnog pevanja, harmonike.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *