Mladić prijavio da su mu policajci naneli povrede – PU Čačak pokrenula disciplinski postupak protiv službenika

Dvadesetjednogodšnji muškarac, kako je izjavio, zadobio je povrede od strane dvojice policajaca iz Lučana protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti.

IL-uhapseni-policija-720340 Mladić prijavio da su mu policajci naneli povrede - PU Čačak pokrenula disciplinski postupak protiv službenika

Policijska uprava u Čačku pokrenula je disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti protiv dvojice policijskih službenika Policijske stanice u Lučanima zbog sumnje da su protivpravno primenili policijska ovlašćenja prilikom postupanja prema dvadesetjednogodišnjem muškarcu koji je sinoć doveden u prostorije ove policijske stanice.

Pripadnici PS u Lučanima su doveli ovog muškarca nakon prijave da je velikom brzinom vozio zeleni motor Ulicom Prote Gučanina, nakon što su ga pronašli u jednom ugostiteljskom objektu.

Nakon što je napustio policijsku stanicu, dvadesetjednogodišnjak je u Domu zdravlja u Guči zatražio lekarsku pomoć zbog povreda koje je, kako je izjavio, zadobio od policajaca.

Nakon obavljenih razgovora sa povređenim muškarcem i policijskim službenicima PS u Lučanima, podnet je zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i oni su udaljeni sa posla do okončanja ovog postupka.

O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja nakon čega će se izjasniti o eventualnom postojanju elemenata krivičnog dela.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *