Saopstenje udruženja proizvođača malina ”Vilamet”

Udruženje  proizvođača malina ’’Vilamet’’ iz Arilje izdalo je saopštenje u kome navodi da ne podržava  ponuđenu početnu cenu kilograma  malina od 250 dinara i raspodele dobiti  60:40 u korist proizvodjača.

– Očekujemo u narednim danima rast cene u otkupu i realizaciju cene koju smo tražili na prvom sastanku u Vladi Republike Srbije. U vezi načelnog dogovora u četiri tačke izmedju udruženja i hladnjačara od 31.05.2024. godine a posredstvom Ministarstva poljoprivrede slažemo se sa predlogom formiranja medjuresorne radne grupe za jagodičasto i bobičasto voće i da svi akteri budu uključeni. Podržavamo da se pojača kontrola izvoza i uvoza maline iz/u Republiku Srbiju radi praćenja izvozne cene. Saglasni smo da se podrže napori Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva finansija i Odbora za poljoprivredu Narodne skupštine u vezi sa rekonfiguracijom potsticaja iz budzeta Republike Srbije. Želimo da se u potpunosti sagleda agrarni budzet. Udruženje Vilamet nastaviće da se zalaže za bolju otkupnu cenu 2024. godine i zastupaće isključivo interese proizvodjača malina.

U sto hitnijem roku biće sprovedena skupština udruženja Vilamet o daljim koracima a samim tim biće i javnost informisana o datumu i vremenu.-navodi se u saopštenju.

IL-Dobrace-maline- Saopstenje udruženja proizvođača malina ''Vilamet''

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *