Svedok suđenja za tragediju u Namenskoj: ”Dobio sam otkaz jer sam svedočio o pogibiji” (VIDEO)

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas je nastavljeno svedočenje Marka Mitrovića koji več treći put daje iskaz o tragediji koja se 2017. godine dogodila u fabrici ‘’Milan – Blagojević-Namenska’’ u Lučanima. Od povreda zadobijenih u eksploziji baruta, preminuli su radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55) za šta se sudi Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru fabrike, Vladimiru Lončareviću, rukovodiocu pogona Raketna goriva, i Tomu Stojiću, rukovodiocu sektora Bezbednost i zaštita na radu. Sva trojica su negirali krivicu i preneli je na nastradale radnike.

Mitrović je danas govorio o tome da se na vučnom elektro vozilu, u trenutku kada je došlo do eksplozije, prevozilo više burića sa barutom, iako je to bilo zabranjeno. Rekao je da je u priručnom magacinu bilo preko 2 tone eksploziva.

Milovan Milivojević, otac nastradalog Milomira rekao je da je optužnica trebala da obuhvati još zaposlenih jer da su nadređeni u tom trenutku bili na radnim mestima, možda natovarenih burića ne bi bilo više nego treba.

IL-milovan-milivojevic- Svedok suđenja za tragediju u Namenskoj: ''Dobio sam otkaz jer sam svedočio o pogibiji'' (VIDEO)

Sudski proces je počeo 3. oktobra 2019. godine, nakon insistiranja porodice poginulog Milomira Milivojevića da državni organi počnu da rade svoj posao.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *