Kroz program “Jednak pristup” pružena podrška deci sa poteškoćama u razvoju u Kušićima, Katićima, Devićima i Bratljevu (VIDEO)

Ivanjica- Od oktobra 2023. godine u četiri osnovne škole na području ivanjičke opštine realizuje se projekat “Jednak pristup” kojim se pruža podrška deci sa poteškoćama u razvoju u Kušićima, Katićima, Devićima i Bratljevu. Ovaj UN program pod nazivom “Pro-Lokalno upravljanje za ljude i prirodu” zajednički sprovode UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP u saradnji sa Vladom Republike Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske. Ukupan broj dece sa kojima se realizuju individualni tretmani je 27, 18 dečaka i 9 devojčica.

U okviru ovog projekta organizovan je i savetodavni rad sa nastavnim osobljem čime su dodatno edukovani i osposobljeni da kod učenika stimulišu razvoj i usmere pažnju, ponašanje, kao i da razvijaju pozitivne komunikacije između roditelja i dece i motivišu roditelje da se aktivnije uključe u vežbe zadate od strane konsultanata.

IL-DCDP-Ivanjica-Jedank-pristup Kroz program "Jednak pristup" pružena podrška deci sa poteškoćama u razvoju u Kušićima, Katićima, Devićima i Bratljevu (VIDEO)

Pored savetodavnih usluga iniciraće se i formiranje Saveta za inkluziju koji će činiti predstavnici obrazovnih, socijalnih i zdravstvenih institucija.

Ovaj projekat će se realizovati do početka avgusta 2024. godine.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *