Atletičarka Javora dvostruka državna prvakinja i rekorderka Srbije

Na prvenstvu Srbije za pionirke u Kraljevu atletičarka ivanjičkog Javora Sara Đokić  osvojila je dve zlatne medalje. Postala je prvakinja Srbije u dve discipline, u trci na 100 i 300 metara. Samo dva dana kasnije na školskoj olimpijadi u Novom Sadu oborila je, deceniju star, rekord Srbije za pionirke na 300 metara koji sada iznosi 39,84. Dve zlatne medalje sa prvenstva Srbije i državni rekord su najveći uspesi u njenoj dosadašnjoj karijeri.

  • “Osećam veliko zadovoljstvo i sreću zbog rezultata koje sam postigla u proteklim danima. Ovi rezultati su veliki motiv za mene i mog trenera Dušana Orestijevića, moj atletski klub Javor, moju porodicu, i moju majku Biljanu koja mi je velika podrška. Opština Ivanjica je prepoznala moj rad, a ovim medaljama sam im se odužila za nesebičnu podršku. Osvojila sam dve titule državne prvakinje, oborila deceniju star rekord Srbije za pionirke na 300 metara i dokazala pre svega sebi da sam u ovom momentu najbolja pionirka Srbije u sprinterskim disciplinama. Želim da u vremenu koje dolazi ispunim standarde i učestvujem na svim velikim svetskim takmičenjima za moj uzrast” – izjavila je najbolja mlada sportistkinja opštine Ivanjica Sara Đokić.
  • “Sara je u ovom momentu najbolja pionirka Srbije u sprinterskim disciplinama. Oborila je rekord Srbije za pionirke na 300 metara star čitavu deceniju,on sada iznosi 39,84 što je fantastičan rezultat za jednu pionirku. Sigurno je da će ona uz pravilan razvoj i još bolji i odgovorniji rad na treninzima u budućem vremenu biti učesnik svih velikih svetskih takmičenja za njen uzrast i prava naslednica naše olimpijke Ane Subotić. Zadatak svih nas u ovoj opštini je da joj omogućimo da svoj vrhunski potencijal iskaže u punom obimu” – izjavio je trener atletskog kluba Javor Dušan Orestijević.

88816150-7ba0-4bba-81f2-ba26e9d5e191 Atletičarka Javora dvostruka državna prvakinja i rekorderka Srbije

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *