Popularna predstava Zvezdara teatra u ivanjičkom Domu kulture

U ivanjičkom Domu kulture u sredu, 22. maja, biće izvedena predstava Zvezdara teatra “To kad uvati ne pušta”. U predstavi igraju Milutin Mima Karadžić i Nela Mihailović, a režiju potpisuje Milan Karadžić.

“Što god sam radio kad su komedije u pitanju, uvek sam se s radošću vraćao Miju Karadžiću. Davne 1985. režirao sam njegovu dramu Đekna još nije umrla, a kad će, ne zna se za manifestaciju Titogradsko ljeto. Igrali su Pera Božović, Mima Karadžić, Branimir Brstina, Ljilja Dragutinović, Stela Ćetković. I mlada Adrijana Čulina tada je igrala Mišura, a potom je glumila i u čuvenoj seriji Živka Nikolića, koji je gledao gostovanje naše Đekne u Beogradu, oduševio se tekstom i tražio da upozna pisca. Potom sam svako malo režirao neki Mijov komad, od Šta mu je ono na glavu do Prve bračne noći. Godine 1990. režirao sam Jesi li to došao da me vidiš od čega sam 2015. napravio film Gorčilo. Radio sam Ču’ ja ljubomoran, zatim Samo vi ajte, a mi ćemo graktat i arlaukat što sam posle uzeo za osnov TV serije od deset epizoda, koju sam sačinio na osnovu većine njegovih komedija kao omaž piscu kad je umro i nadam se da ću je u budućnosti realizovati.

Komedija To kad uvati, ne pušta u kojoj igraju Mima Karadžić i Nela Mihailović je priča o ostarelom bračnom paru i njihovoj dnevnoj dinamici. Priča počinje na vest da je neki poznanik umro, što kod muža Novice izaziva napad hipohondrije kojom ugnjetava svoju umornu ženu Ikoniju. Kad najzad odu na pregled u bolnicu, ispostavi se duboko uvredljiva činjenica da je on sasvim zdrav.

Ova komedija sadrži sve najbolje osobine Mijove dramaturgije. Njegovi likovi su živi i autentični, a priča je verodostojna i u osnovi, ispod smeha, nosi neku običnu ljudsku tugu. Ta felinijevska atmosfera radosne tuge, ti likovi koji podsećaju na neke smešne rođake i komšije i vraćaju dah detinjstva, sve su to razlozi zbog kojih publika rado gleda Mijove predstave i zbog kojih mu se i ja stalno vraćam.”- reči su Milana Karadžić.

il-predstava- Popularna predstava Zvezdara teatra u ivanjičkom Domu kulture

Foto: Jakov Simović

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *