Ministar poljoprivrede Martinović na sastanku sa malinarima obećao pomoć (VIDEO)

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović danas je, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave u Arilju razgovarao sa malinarima o problemima sa kojima se susreću pred svaku berbu. Kako bi se postigao dogovor oko otkupne cene ovogodišnjeg roda ministar Martinović obećao je proizvođačima da će tokom naredne nedelje biti održan sastanak kome će prisustvovati i hladnjačari, u cilju postizanja prihvatiljivog rešenja za obe strane.Malinari iz ovog dela Srbije odustali su od zakazanih protesta za danas, jer veruju da će novi ministar poljoprivrede koji je došao u Arilje da razgovara sa njima iznaći rešenje. Proizvođači malina traže da minimalna akontna cena ove godine bude 350 dinara jer sve ispod toga je neprihvatljivo.

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar zahvalio se ministru Martinoviću što se odazvao pozivu i na taj način potvrdio odličnu saradnju lokalne samouprave i nadležnih ministarstava kao i koliko ozbiljno shvata problem i želi da učestvuje u njegovom rešavanju.

il-sastanak Ministar poljoprivrede Martinović na sastanku sa malinarima obećao pomoć (VIDEO)

Malinari su ove godine u velikim problemima ne samo zbog cene koja je još uvek neizvesna već i zbog loših vremenskih prilika koje su dosta nepovoljno uticale na rod.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *