Saopštenje Novog lica Srbije- Ivanjica

Izborna komisija opštine Ivanjica usvojila je prigovore i poništila listu “Aleksandar Vučić – Ivanjica sutra”. Naime, podnosioci birača podneli su prigovor na listu jer se u istoj ne nalazi najmanje 40% pripadnika manje zastupljenog pola. Utvrđeno je, takođe da naziv podnosioca izborne liste i naziv izborne liste nisu određeni u skladu sa zakonom.

Naprednjačka bahatost i nepoznavanje zakona su ovog puta vidljivi u samom izbornom procesu. Poništili su svoju izbornu listu, protivpravno promenili kandidata u već proglašenoj listi, promenili kandidata da promene formu i ponovo predali listu sa istim potpisima – izjavio je Ivan Jovićević, potpredsednik Novog lica Srbije.

Kako je rekao Jovićević na listi odborničkih kandidata koja je predata i proglašena nalazilo se 14 kandidata manje zastupljenog pola, odnosno 38% procenata, dok zakon propisuje 40% zastupljenosti. Listu je oborio pomoćnik predsednika opštine Ivanjica u svojstvu birača, Aleksandar Radonjić.
Idemo u borbu. Ovo vam gospodo naprednjaci neće proći. Nadamo se da još uvek postoje institucije koje će ovo protumačiti i rešavati po zakonima države – zaključio je Jovićević.

il-lista-ivan-jovicevic Saopštenje Novog lica Srbije- Ivanjica

You may also like...

1 Response

  1. Ivanjica kaže:

    Ni ti Jovicevicu nećeš proci kako planiraš.Razmisli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *