Kurs osnovnog programiranja industrijskih robota

Na konkursu za Podizanje kapaciteta Regionalnih inovacionih startap centara u saradnji sa Naučno tehnološkim parkovima, koji je raspisao Fond za inovacionu delatnost Republike Srbije, Opštini Ivanjica – Kancelariji za mlade dodeljena su sredstva za realizaciju programa Centra za razvoj inovacija Ivanjica. Projekat se realizuje u konzorcijumu sa Naučno tehnološkim parkom Čačak.

U okviru pomenutog projekta u narednom periodu planirana je realizacija „Kursa osnovnog programiranja industrijskih robota“ u saradnji sa Fakultetom za mašinstvo i građevinarstvo iz Kraljeva.

Programiranje industrijskih robota predstavlja proces definisanja putanja i izvršnih komandi koje robot treba da izvede u svom radu. Primena robota u industriji je veoma široka, a najčešći slučajevi su pakovanje proizvoda u kutije, paletizacija gotovih proizvoda ili spakovanih kutija, opsluživanje drugih sistema ili CNC mašina, farbanje i brušenje drvenih i metalnih površina, zavarivanje itd. Na ovoj obuci mladi će savladati osnove ručnog programiranja industrijskih robota i simulacije u softveru, sa nekoliko primera primene.

il-kzn Kurs osnovnog programiranja industrijskih robota

Kurs se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Teorijski deo biće organizovan u prostorijama „Centra za razvoj inovacija“, dok će praktični deo biti realizovan u „Centru za obuku CNC operatera“.

Na kurs se mogu prijaviti svi mladi od 15 do 30 godina. Broj polaznika je ograničen, a prednost imaju oni polaznici koji se prvi prijave. Pomenuti kurs je BESPLATAN.

Prijave za kurseve se mogu slati na mejl adresu [email protected], putem fejsbuk stranice Mladi Ivanjice – Kancelarije za mlade, instagram naloga kzm_ivanjica ili na brojeve telefona 0648899486 i 0644192407.

il-kzn1 Kurs osnovnog programiranja industrijskih robota

 

I

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *