Uspešna promocija knjige ”Deco, verujte!” petnaestogodišnjeg Danila Zarića iz Ivanjice

Ivanjcia – U prepunoj “Plavoj sali” Doma kulture sinoć je održana promocija knjige ’’Deco, verujte!’’,  petnaestogodišnjeg Danila Zarića iz Kušića.

Svoju zbirku od 41 pesme Danilo je promovisao i na Sajmu knjiga u Beogradu 2022. godine, a pored uspešne promocije knjiga je doživela  svoje drugo srpsko-rusko izdanje, kao i treće srpsko- jermensko izdanje koje je promovisano u Ruskom domu u Beogradu.

IL-Danilo-Zaric-autor- Uspešna promocija knjige ''Deco, verujte!'' petnaestogodišnjeg Danila Zarića iz Ivanjice

-Inspirišu me na prvom mestu ljudi oko mene koji su puni ljubavi i pozitivne energije. Što se tiče moje knjige, tu možete naći raznolike teme, jer inspiraciju crpim iz prirode, školskih dana, odnosa prema životinjama, svakodnevnim događajima…  U zbirci ima i dosta šaljivih pesama, za svakoga po nešto. Po broju pesama izgleda kao da pišem svaki dan ali piše se u trenucima kada se javi inspiracija. –kaže mladi pisac, Danilo Zarić.

IL-Danilo-Zaric-promocija- Uspešna promocija knjige ''Deco, verujte!'' petnaestogodišnjeg Danila Zarića iz Ivanjice

Na književnoj večeri govorio je  kreator zbirke Mile Đorić, Danilov učitelj, Milan Parezanović, predsednik udruženja Srbski kulturni centar Beograd, Milorad Đošić, Danilova nastavnica srpskog jezika i književnosti, Mirjana Jovančić i naša uvažena pesnikinja i pisac Ljiljana Bralović.

IL-Danilo-Zaric-autor-1 Uspešna promocija knjige ''Deco, verujte!'' petnaestogodišnjeg Danila Zarića iz Ivanjice

Pesme je pored autora čitao i dramski umetnik Rade Maričić, Magdalena Pantović, učenica OŠ” Kirilo Savić” iz Ivanjice  i Danka Zarić iz OŠ “Major Ilić” Kušići.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *