Spektakularnim koncertom KUD “Moravica” oduševio mnogobrojnu publiku (VIDEO)

Ivanjica-Sportska hala ivanjičke škole “Kirilo Savić” bila je mala da primi veliki broj ljubitelja folklora koji su došli da uživaju u tradicionalnom Novogodišnjem koncertu Kulturno-umetničkog društva Moravica iz Ivanjice. Prema proceni organizatora bilo je preko 1000 posetilaca, a svoje folklorno umeće pokazali su svi članovi ovog KUD-a, od najmlađeg, koji ima samo tri godine do najstarijeg, šezdesetpetogodišnjaka.

U godini jubileja, KUD Moravica ostvario je niz uspešnih nastupa širom zemlje i inostranstva, a za Novogodišnji koncert pripremili su bogat i interesantan program u kom su uživale sve generacije.

il-kud-moravica Spektakularnim koncertom KUD "Moravica" oduševio mnogobrojnu publiku (VIDEO)

Folklor predstavlja negovanje srpske tradicije i očuvanje integriteta. Kroz različite igre i pesme provlače se običaji ih mnogobrojnih delova naše zemlje. Ljubav prema igri spaja sve folkloraše, koja se uglavnom prenosi sa starijih na mlađe, kojima KUD iz Ivanjice posvećuje veliku pažnju u radu.

il-kud-moravica1 Spektakularnim koncertom KUD "Moravica" oduševio mnogobrojnu publiku (VIDEO)

Kulturno-umetničko društvo “Moravica” postoji već deset godina i broji preko 350 članova. Uz glavnog koreografa Vladana Jeremića, uspešan tim ovog KUD-a čine i Radomir Savić, Ana Jeremić, Sofija Tutunović i Dejan Madžarević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *