Udruženje za pomoć MNRO Ivanjica obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Udruženje za pomoć MNRO Ivanjica obeležilo je međunarodni dan osoba sa invaliditetom nizom aktivnosti, u proteklih nekoliko dana.

Prvobitno, učestvovali smo u akciji ,,Promoteri socijalne inkluzije“, u organizaciji Kancelarije za mlade, gde su realizovane aktivnosti kreativnog, sportskog, recitatorskog i zabavnog karaktera, a korisnici su se sjajno družili i zabavili.

IL-Otvorena-vrata-4 Udruženje za pomoć MNRO Ivanjica obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

U susret međunarodnom danu OSI organizovan je stručni skup-okrugli sto pod nazivom ,,Osobe sa invaliditetom u radnom procesu“, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje-ispostava Ivanjica.

Kao završna aktivnost  danas su naše korisnike posetili drugari iz OŠ ,,Kirilo Savić“ i tom prilikom su se družili, zajedno ukrašavali novogodišnju jelku i prostorije dnevnog centra, zatim razmenjivali poruke o toleranciji, prijateljstvu, prihvatanju različitosti, a na kraju su jedni drugima delili poklone.

IL-Otvorena-vrata Udruženje za pomoć MNRO Ivanjica obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji nam godinama pružaju podršku i što zajedno težimo istim ciljevima- unapređenju položaja i kvaliteta života osoba sa invaliditetom,zajedno učestvujemo u promovisanju i zaštiti osnovnih ljudskih prava, doprinosimo jednakosti i ravnopravnosti u zajednici.

,,Ljubav je moć da vidimo sličnosti u različitosti“.

IL-Otvorena-vrata-5 Udruženje za pomoć MNRO Ivanjica obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *