KZM realizuje akciju “Promoteri socijalne inkluzije”

Ivanjica- Akademska inkluzivna asocijacija i Nacionalna kancelarija za mlade sprovode projekat „Razvoj standarda inkluzivnih politika za uključivanje mladih sa hendikepom u aktivnosti kancelarija za mlade“ koji je podržan od strane Ministarstva turizma i omladine, s ciljem podizanja svesti o socijalnoj inkluziji i uključivanja srednjoškolaca sa hendikepom u društvene aktivnosti lokalne zajednice.

Na projektu učestvuje pet omladinskih inkluzivnih timova iz pet različitih lokalnih zajednica: Čačak, Kragujevac, Bajina Bašta, Knić i Ivanjica, pri čemu svaki omladinski inkluzivni tim u svom sastavu ima predstavnika Kancelarije za mlade i po jednog srednjoškolca ili srednjoškolku sa hendikepom i bez hendikepa.

Željeni uticaj projekta je uključivanje mladih sa hendikepom u realizaciju aktivnosti Kancelarija za mlade i njihovo osnaživanje za aktivno učešće u omladinskom radu. Za potrebe ostvarivanja cilja projekta je predviđena izrada standarda koji će u sistemu rada kancelarija za mlade obezbediti uslove za mlade sa hendikepom i mlade iz drugih društvenih grupa koje su u riziku od socijalne isključenosti.

U skladu sa planiranim aktivnostima na projektu u četvrtak 23.11.2023. godine u periodu od 12h do 14h u holu OŠ „Kirilo Savić“ biće realizovana akcija „Promoteri socijalne inkluzije“.

Pridružite nam se u zajedničkoj borbi za izjednačene uslove i ravnopravnost mladih sa hendikepom!

il-socijalna-inkluzija KZM realizuje akciju "Promoteri socijalne inkluzije"

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *