U Brekovu obežen jubilej škole i održani Miholjski susreti sela (VIDEO)

Arilje – U Brekovu su danas održani treći Miholjski susreti sela u okviru kojih je obeležen i veliki jubilej 127. godina postojanja škole u ovom mestu. Manifstacija je okupila veliki broj gostiju i zvaničnika a u kulturno umetničkom i sportskom progrmu učestvovalo je nekoliko škola iz okruženja.

Osnovna škola u Brekovu broji 65 đaka i kako ističu zaposleni, osim redovnog programa trude se da budućim generacijama prenesu važnost očuvanja tradicije ovog kraja.

Predsednik opštine Arilje, Predrag Maslar, istakao je značaj očuvanja srpskog sela i tradicije i zahvalio se Vladi Republike Srbije na velikim sredstvima koja ulažu u organizaciju ovkavih i sličnih manifestacija, kupovinu seoskih, autobusa i svega što je potrebno da bi mladi ostali i vraćali se svojim ognjištima. On je ujedno iskoristio priliku da čestita veliki jubilej školi u Brekovu i poželi im što više učenika.

IL-brekovo-susreti U Brekovu obežen jubilej škole i održani Miholjski susreti sela (VIDEO)

Mališani su danas imali priliku da iskažu razne talente u glumi, recitovanju, pevanju a i dobar sportski potencijal.

U okviru Miholjskih susreta sela posetioci su videli i izložbu učeničkih radova a uživali su i u srpsakim kulinarskim specijalitetima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *