Ivanjica – Veliko srce mališana OŠ “Mićo Matović”

Dečija nedelja koja se ove godine odvija pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ obeležena je nizom aktivnosti u ivanjičkim školama i vrtićima. Tom prilikom, predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, obišao je učenik Osnovne škole „Mićo Matović“u Močiocima gde je sa đacima popričao o humanosti i dečijim pravima kojima je ova nedelja i posvećena.

Učenici ove osnovne škole pripremili su priredbu, i u duhu Dečije nedelje organizovali akciju pomoći za sugrađanina Marka Markovića, a posebno su ih oduševili pokloni i iznenađenje koje im predsednik opštine priredio.

IL-mocioci-decija-nedelja- Ivanjica - Veliko srce mališana OŠ "Mićo Matović" IL-Veliko-srce-Mocioci- Ivanjica - Veliko srce mališana OŠ "Mićo Matović"

Dečija nedelja se u Srbiji obeležava od 1934. godine i u fokus stavlja promociju i zaštitu dečijih prava baveći se najaktuelnijim temama. Ona se obeležava kako bi deca ostala u središtu društvenih nastojanja da budu srećna, zaštićena, da žive u zdravom i sigurnom okruženju u kom mogu da ostvare maksimum svojih potencijala.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *