Ivanjica – „BEZ DAVALACA KRVI ŽIVOTU SU RUKE VEZANE“ – akcija DDK u četvrtak

Crveni krst poziva  na letnju kampanju dobrovoljnog davanja krvi,  koja će se održati 28.09. 2023. od  10 h  do 16 h u ivanjičkom Domu kulture pod sloganom „BEZ DAVALACA KRVI ŽIVOTU SU RUKE VEZANE“.

Potrebe za krvlju su svakodnevne. Optimalne rezerve krvi su 4% na broj stanovnika, da bi krv u svakom momentu čekala pacijenta.

Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.

Neohodno je da  ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.

Isključivo od  učešća građana na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavise dovoljne rezerve krvi za sve pacijente .

Molimo sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu pozivima Crvenog krsta i daju . Takođe i sve one koji do sada nisu davali krv, da dođu obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju lekara daju krv.

Krv je jedini lek koji nema alternativu.

IL-DDK-letnja-kampanja Ivanjica - „BEZ DAVALACA KRVI ŽIVOTU SU RUKE VEZANE“ - akcija DDK u četvrtak

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *