Počinju radovi na rekonstrukciji puta za Brusnik (VIDEO)

Za petnaestak dana počeće radovi na putu Devići Brusnik, a u prvoj fazi radiće se deonica do mesta Sastavci. Izvođač radova su Putevi Ivanjica, ukupna investicija asfaltiranja ovog putnog pravca iznosi oko 500 miliona dinara. Ove godine biti utrošeno oko 200 miliona, a sva sredstva se finansiraju iz budzeta Republike Srbije.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, istakao je značaj rekonstrukcije ovog puta za razvoj turizma u Ivanjici, jer će se nakon završetka deonice Devići Brusnik, radovi nastaviti ka Odvraćenici. Kako je put Golijska reka-Preko brdo-Odvraćenica većim delom zime zavejan, asfaltiranjem od Brusnika biće rešen ogroman problem dolaska do Odvraćenice, budućeg zimskog centra.

IL-Brusnik-poplave- Počinju radovi na rekonstrukciji puta za Brusnik (VIDEO)

Ovaj put od najvećeg značaja je meštanima, pogotov mladima, koji su i pored mogućnosti da žive u gradu, osnovali porodice i posao na rodnom tlu.

IL-mestanin-Brusnika- Počinju radovi na rekonstrukciji puta za Brusnik (VIDEO)

Zbog poplava koje su u par navrata oštetile putnu infrastrukturu u Brusniku  uloženo je preko 60 miliona dinara u obaloutvrdu i sanaciju mostova u ovom kraju. Uskoro, sa novim asflatnim putem meštani neće imati razloga da strahuju od vremenskih neprilika, koje su ih proteklih godina ostavljale bukvalno odsečene od sveta.

 

You may also like...

1 Response

  1. Dve Mesne zajednice u opštini Ivanjica do kojih nije urađen asfaltni put su Brusnik i Ostatija.
    Bio je red da se jednom krene sa radovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *