Dvadeseti festival srpske izvorne pesme u Prilikama okupio preko 70 pevačkih grupa (VIDEO)

Ivanjica – Jubilarni, dvadeseti festival izvorne srpske pesme u Prilikama okupio je preko sedamdeset pevačkih grupa iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hercegovine i Krajine.

Po oceni stručnog žirija, prvo mesto i pehar u ženskoj konkurenciji osvojila je grupa „Romanijska vrela“iz Republike Srpske , a u muškoj „Jabuka “ iz Prijepolja. Drugo mesto i pehar u ženskoj konkurenciji pripalo je grupi „Bele rade “ iz Ivanjice, a u muškoj, pevačkoj grupi „Plavi neveni“ iz Foče. Pehar za treće mesto u ženskoj konkurenciji osvojila grupa „Mladost“ sa Pala, a u muškoj „Složna braća“  iz Rogačice.

U kategoriji pevanja iz svog kraja pehar pripada ženskoj grupi „Sretenje “ iz Rogatice i  muškoj grupi „Romanijska vrela“ iz Mokrog-RS.

Najbolji ženski solista je Milja Dramićanin iz grupe „Biseri Moravice“ iz Ivanjice a muški, Višeslav Milivojević iz grupe „Lunovačka moba“ iz Lunovog sela.

Pehar za izvornost dobila je grupa „Hoćevina“iz Pljevlja-Crna Gora.

Po oceni vođa grupa, najbolja ženska grupa je „Bele rade“ iz Ivanjice a muška „Klekovički žubor“ takođe iz Ivanjice.

IL-20-festival-Prilike- Dvadeseti festival srpske izvorne pesme u Prilikama okupio preko 70 pevačkih grupa (VIDEO) IL-nagradjeni- Dvadeseti festival srpske izvorne pesme u Prilikama okupio preko 70 pevačkih grupa (VIDEO) IL-Parada-Prilike- Dvadeseti festival srpske izvorne pesme u Prilikama okupio preko 70 pevačkih grupa (VIDEO)

Organizatori manifestacije su : MZ Prilike, KUD „Prilički Kiseljak“, OŠ „Sreten Lazarević“ Prilike, Dom kulture Ivanjica, Turistička organizacija Ivanjica i Udruženje izvornih pevačkih grupa „Stari Vlah“ Ivanjica. Generalni pokrovitelji: opština Ivanjica i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *