Ministarka poljoprivrede u Ivanjici: Razgovorom do rešenja kojim će biti zadovoljni svi u lancu proizvodnje malina (VIDEO)

Jedan od najvećih otkupljivača malina u zapadnoj Srbiji ponudio je akontnu cenu za vilamet od 240 dinara a za miker 260, međutim drugi hladnjačari to nisu ispratili. Nezadovoljni ovakvom situacijom predstavnici Asocijacije malinara Srbije danas su održali radni sastanak sa ministarkom poljoprivrede, Jelenom Tanasković, u Ivanjici.

Kada je reč o ceni maline ministarka je istakla da je država stvorila ambijent, tačnije procenila na osnovu kredita koje je dala, cenu od trista dinara, kolika će zapravo biti tržište će reći, ali veruje da će se naći zlatna sredina kako bi svi u lancu bili zadovoljni.

IL-Tanaskovic- Ministarka poljoprivrede u Ivanjici: Razgovorom do rešenja kojim će biti zadovoljni svi u lancu proizvodnje malina (VIDEO)

Predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović, rekao je da političko mešanje i uticanje pojedinih grupacija na hladnjačare, pada na teret poljoprivrednih proizvođača kojima takvim potezima otežavaju da naplate sopstveni trud i znoj.

IL-Dobrivoje-Radovic- Ministarka poljoprivrede u Ivanjici: Razgovorom do rešenja kojim će biti zadovoljni svi u lancu proizvodnje malina (VIDEO)

IL-Sinpeks-txt-600x100-banner- Ministarka poljoprivrede u Ivanjici: Razgovorom do rešenja kojim će biti zadovoljni svi u lancu proizvodnje malina (VIDEO)

Bez obzira na sve nedaće koje su zadesile malinare ove godine, kvalitet roda za sada je dobar, ali da bi takav stigao do hladnjača neophodna je popravka atarskih puteva.

Ministartstvo poljoprivred ove nedelje organizovaće novi sastanak u cilju postizanja dogovora između proizvođača i otkupljivača koji će odgovorati svima u lancu proizvodnje malina.

 

You may also like...

2 Responses

  1. Sofa kaže:

    Pa može li jedan dan bez sekiracije

  2. GRADINJAR kaže:

    Hladnjača uz pomoć države ove godine prozvođačima malina debelo “uturiše ” ali dogodine u hladnjačama mogu da tove junad i tovne svinje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *