Jedan učenik i jedna nastavnica u školi prepunoj znanja, ljubavi i razumevanja (VIDEO)

Ivanjica – Jedan učenik i jedna nastavnica u školi prepunoj znanja, ljubavi i razumevanja… Aleksa Borović učenik je prvog razreda škole u Srednjoj reci u Ivanjici gde svakodnevno provodi vreme sa nastavnicom Marijom Peruničić. Usmereni su jedno na drugo u sticanju znanja ali igri, druženju i onim privim pripremama za što bezbrižnije odrastanje.

Aleksa je kilometrima daleko od vršnjaka, nema mobilni telefon, lap-top, društvene mreže ali toplina njegove duše i iskren osmeh vredniji su od bilo čega što se može kupiti novcem.

IL-Srednja-Reka-Ivanjica- Jedan učenik i jedna nastavnica u školi prepunoj znanja, ljubavi i razumevanja (VIDEO)

Svakog jutra Aleksa do škole menja dva prevoza. Nekoliko kilometara do đačkog autobusa vozi ga otac a pri povratku kući putuje sa učiteljicom koja kaže da joj je ovaj beskrajno simpatični dečak kao član porodice.

IL-Aleksa-Borovic- Jedan učenik i jedna nastavnica u školi prepunoj znanja, ljubavi i razumevanja (VIDEO)

U zagrljaju predivne prirode Aleksa i učiteljica Marija provode školske dane, reklo bi se otrgnuti od civilizacije ali kada provedete jedan dan sa njima shvatite da su bezbrižni i otrgnuti jedino od negativnih posledica savremenog doba.

You may also like...

2 Responses

  1. Aleksandra kaže:

    Bravo, Marija. Imala sam srecu da u toj skoli radim sa vama. Divno je koliko se trudite a pre svega koliko ljubavi imate i poklanjate ucenicima kao i kolegama. Ta skola, vi i taj jedan ucenik ste mali svetionik u Golijskoj sumi.❤️

  1. 24/05/2023

    […] Aleksa je kilometrima daleko od vršnjaka, nema mobilni telefon, lap-top, društvene mreže ali toplina njegove duše i iskren osmeh vredniji su od bilo čega što se može kupiti novcem, piše Info liga. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *