Promocija knjige “Smena” potpukovnika Đorđa Aničića

U sredu, 26. aprila 2023. godine biće održana promocija knjige ratni dnevnik potpukovnika RV i PVO Đorđa Aničića pod nazivom „Smena“.

Ovaj autentični dnevnik izašao je iz štampe na desetogodišnjicu NATO-bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije i svojim sadržajem je izazvao polemike i pobudio veliku pažnju čitalaca. Za vreme NATO-agresije 1999.godine Aničić se nalazio na mestu zamenika komandanta čuvenog 3. raketnog diviziona protivvazdušne odbrane,a u borbenom radu rukovalac gađanja u borbenoj posluzi na raketnom sistemu S-125M “NEVA” (SA-3 Goa), koji je ušao u istoriju našeg i svetskog ratovanja oborivši “stelt” avion F-117A i F-16CG i prema svim pokazateljima i strategijski bombarder B-2A .

il-smena- Promocija knjige "Smena" potpukovnika Đorđa Aničića

Zahvaljujući tome 250. raketna brigada PVO je posle rata odlikovana Ordenom “Narodnog heroja” od strane predsedništva SRJ.

Dnevnik beleži autorova osećanja,razmišljanja,borbene radnje, kao i ličnu tragediju. Oslikan je odnos pretpostavljene komande prema borbenim poslugama, kao i veliki broj pojedinaca u samoj jedinici. Svi događaji i likovi su autentični i prikazani su i slikom i rečju.

Gosti na promociji su autor Đorđe Aničić, Dragan Matić i Đorđe Maletić.

Promocija će se održati u Plavoj sali ivanjičkog Doma kulture od 19 časova.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *