Mlad, uspešan i ne želi selo da menja za grad (VIDEO)

Ivanjica – Dvadesetčetvorogodišnji Vladimir Sićović iz ivanjičkog sela Močioci ozbiljan je proizvođač krompira a zahvaljujući preduzetničkom duhu i predanom radu uspeo je da osvoji tržište širom Srbije. Nije se predavao ni u teškim trenucima kada je krompir iz uvoza oborio cenu domaćeg. Naprotiv, pokrenuo je svoju internet stranicu i prezentacijom kvaliteta čuvenog krompira iz Ivanjice stigao do mnogobrojnih kupaca. On više ne traži tržište jer tržište traži njega.

Da bi proširio proizvodnju krompira, malina, i stigao da se bavi stočarstvom, Vladimir nema radno vreme. Od jutra do mraka je u poslu, ali nije mu teško jer je na kućnom pragu ostao upravo zbog ljubavi prema poljoprivredi. Ne shvata mlade koji uzaludno troše dane.

il-sicovic-krompir Mlad, uspešan i ne želi selo da menja za grad (VIDEO)

Vladimir je za samo par godina od nasleđenog hektara krompira proširio proizvodnju i sada ga uzgaja na površini od četiri hektara. Planira uskoro zasad od nova dva hektara i neće se na tome zaustaviti. On je jedan od retkih, mladih ljudi koji vraća veru u opstanak srpskog sela.

il-mocioci Mlad, uspešan i ne želi selo da menja za grad (VIDEO)

You may also like...

3 Responses

  1. 15/03/2023

    […] Kurir.rs/Infoliga […]

  2. 15/03/2023

    […] Naprotiv, pokrenuo je svoju internet stranicu i prezentacijom kvaliteta čuvenog krompira iz Ivanjice stigao do mnogobrojnih kupaca. On više ne traži tržište jer tržište traži njega, prenosi Info liga. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *