Izlile se reke u Ivanjici, Lučanima i Arilju (VIDEO)

Kiša koja je pojačanim intezitetom padala tokom čitave noći izazvala je izlivanje reka na području Ivanjice, Arilja, Lučana i Guče.

U Ivanjici je najkritičnije bilo u selima Brusnik, Ostatija i Devići gde je deo puta prema Brusniku potpuno pod vodom i neprohodno je. Došlo je i do pokretanja klizišta.

-Bilo je kritično, u jednom trenutku smo pomislili da će se ponoviti scenario poslednjih poplava . Voda je nosila granje, drveće, čitavu noć smo čistili i otpušavali propuste i mislim da smo za sada uspeli da odbranimo selo, a kako će biti dalje  videćemo, sve zavisi od vremenskih prilika.-kaže Vidan Munjić iz Brusnika.

IL-poplave-brusnik-devici- Izlile se reke u Ivanjici, Lučanima i Arilju (VIDEO)

IL-kliziste- Izlile se reke u Ivanjici, Lučanima i Arilju (VIDEO)

U Lučanima se Bjelica izlila na poljoprivredna zemljišta u Viči, Guči, Krstacu i Lisicama.

-Na terenu smo i pratimo situaciju. Dobro je da u ovom trenutku nivo Bjelice opada pa se nadamo da će, ukoliko ne bude novih padavina, doći do stabilizacije. Voda se izlila na poljoprivredno zemljište ali nije zahvatila stambene objekte. Svakako smo u pripravnosti.-rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

IL-poplava-Lucani- Izlile se reke u Ivanjici, Lučanima i Arilju (VIDEO)

U Arilju je takođe nivo Rzava bio u kritičnom porastu. Sada je situacija nešto bolja ali se strahuje od novih padavina. Voda se i u ovoj varoši izlila na nekoliko mesta, u pitanju je poljoprivredno zemljište u blizini Rzava.

IL-Poplava-rzav- Izlile se reke u Ivanjici, Lučanima i Arilju (VIDEO) IL-rzav-polava- Izlile se reke u Ivanjici, Lučanima i Arilju (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *