Plodna zemlja koja je odškolovala generacije preti da zaraste u korov (VIDEO)

Kako bi prehranio svoju šestočlanu porodicu Milan Kerkezović iz Luka kod Ivanjice čitav život posvetio je poljoprivredi. Na svojoj dedovini ima 40 ari malina, 60 ari krompira, 250 stabala šljiva, nekoliko livada i šuma, a od 2015. godine intenzivno je počeo da se bavi stočarstvom. Tada je od države iskoristio subvenciju da kupi 10 ovaca, da bi danas u svojoj štali imao 100 ovaca i jaganjaca, četiri krave i bika. Kako kaže Milan, zarada od ovih grana privrede je solidna, ali posao nije nimalo lak. Iako ističe da je zemlja othranila i odškolovala mnogu srpsku decu, četvorica njegovih sinova ipak nemaju u planu da ostanu na selu. Poljoprivredu su zavoleli još od malih nogu pomažući ocu u svim poslovima, ali nedostatak puta i nedovoljna zarada odveli su ih drugim zanimanjima.

Ipak Milan se i dalje nada da njegova dedovina neće zarasti, pa i ako sinovi ne odluče da im to bude primarno zanimanje, pomogao bi da preko poljoprivrede dodatno zarade.

il-ovce Plodna zemlja koja je odškolovala generacije preti da zaraste u korov (VIDEO)

Država se poslednjih godina opet okrenula poljoprivredi kroz različite subvencije, ipak dodatnim ulaganjem u infrastukturu sela veći broj mladih bio bi u prilici da na svojoj rodnoj grudi živi život kakav želi.

You may also like...

1 Response

  1. Zoran kaže:

    U brojkama i po neka reč 1000stabala(jabuke,višnje,kruške,breskve,šljive trešnje,700čokota grožđa) 10tona voća na zelenoj pijaci,100-godišnja dedovina potpomognuta Helpom i na kraju svega toga jedna sramota i fiktivno PIO zaduženje u poreskoj instituciji u gradu Pirotu sa poznatom demografskom slikom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *